Gulasz po węgiersku
uwielbiampl
1
0 / 0
0
Węgry - kraj papryki, gulaszu i tokaju. My proponujemy to drugie! Sprawdź nasz przepis na gulasz po węgiersku! Do jego przygotowania będą Ci potrzebne, takie składniki jak: ziemniaki, papryka, cebula, czosnek, łopatka wieprzowa, śmietana 12% oraz koncentrat pomidorowy.
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
?
Kcal/porcja
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. ostra papryka mielona
1 szcz. kminek
1 szcz. pieprz
1 l bulion drobiowy
0.15 l śmietana 12%
4 szt ziemniaki
4 szt papryka
1 szt cebula
2 szt czosnek
2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
2 łyżka nać pietruszki
2 łyżka olej
80 dek. wieprzowina łopatka
Przygotowanie
Na oleju zrumienić pokrojoną w kostkę wieprzowinę z posiekaną cebulą i czosnkiem. Dodać pokrojone w paski papryki.
Smażyć 3 min. Oprószyć mieloną papryką, kminkiem, solą i pieprzem.
Wlać bulion i dusić 45 min. Kiedy mięso zmięknie, włożyć pokrojone w sporą kostkę ziemniaki.
Gotować na małym ogniu przez 10 min. Dodać koncentrat pomidorowy rozrobiony ze śmietaną. Mieszać, gotować gulasz jeszcze chwilę.
Posypać zieleniną.