Gulasz po węgiersku
uwielbiampl
Węgry - kraj papryki, gulaszu i tokaju. My proponujemy to drugie! Sprawdź nasz przepis na gulasz po węgiersku! Do jego przygotowania będą Ci potrzebne, takie składniki jak: ziemniaki, papryka, cebula, czosnek, łopatka wieprzowa, śmietana 12% oraz koncentrat pomidorowy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
862
kcal
Białka
48
gram
Węglowodany
70
gram
Tłuszcze
45
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Węgry - kraj papryki, gulaszu i tokaju. My proponujemy to drugie! Sprawdź nasz przepis na gulasz po węgiersku! Do jego przygotowania będą Ci potrzebne, takie składniki jak: ziemniaki, papryka, cebula, czosnek, łopatka wieprzowa, śmietana 12% oraz koncentrat pomidorowy.
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. ostra papryka mielona
1 szczyp. kminek
1 szczyp. pieprz
1 l bulion drobiowy
0.15 l śmietana 12%
4 szt. ziemniaki
4 szt. papryka
1 szt. cebula
2 szt. czosnek
2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
2 łyżka nać pietruszki
2 łyżka olej
80 dag. wieprzowina łopatka
Przygotowanie
Na oleju zrumienić pokrojoną w kostkę wieprzowinę z posiekaną cebulą i czosnkiem. Dodać pokrojone w paski papryki.
Smażyć 3 min. Oprószyć mieloną papryką, kminkiem, solą i pieprzem.
Wlać bulion i dusić 45 min. Kiedy mięso zmięknie, włożyć pokrojone w sporą kostkę ziemniaki.
Gotować na małym ogniu przez 10 min. Dodać koncentrat pomidorowy rozrobiony ze śmietaną. Mieszać, gotować gulasz jeszcze chwilę.
Posypać zieleniną.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
862
kcal
Białka
48
gram
Węglowodany
70
gram
Tłuszcze
45
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.