Gulasz po węgiersku

uwielbiampl
Gulasz po węgiersku

1

0 / 0

Węgry - kraj papryki, gulaszu i tokaju. My proponujemy to drugie! Sprawdź nasz przepis na gulasz po węgiersku! Do jego przygotowania będą Ci potrzebne, takie składniki jak: ziemniaki, papryka, cebula, czosnek, łopatka wieprzowa, śmietana 12% oraz koncentrat pomidorowy.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. ostra papryka mielona

1 szczyp. kminek

1 szczyp. pieprz

1 l bulion drobiowy

0.15 l śmietana 12%

4 szt. ziemniaki

4 szt. papryka

1 szt. cebula

2 szt. czosnek

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

2 łyżka nać pietruszki

2 łyżka olej

80 dag. wieprzowina łopatka

Przygotowanie


1

Na oleju zrumienić pokrojoną w kostkę wieprzowinę z posiekaną cebulą i czosnkiem. Dodać pokrojone w paski papryki.

2

Smażyć 3 min. Oprószyć mieloną papryką, kminkiem, solą i pieprzem.

3

Wlać bulion i dusić 45 min. Kiedy mięso zmięknie, włożyć pokrojone w sporą kostkę ziemniaki.

4

Gotować na małym ogniu przez 10 min. Dodać koncentrat pomidorowy rozrobiony ze śmietaną. Mieszać, gotować gulasz jeszcze chwilę.

5

Posypać zieleniną.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

862

kcal

Białka

48

gram

Węglowodany

70

gram

Tłuszcze

45

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły