1

Składniki

1 Szczypta
Ostra papryka mielona
1 Szczypta
kminek
1 Szczypta
pieprz
1 Litr
bulion
0.15 Litra
śmietana 12%
4 Sztuki
ziemniaki
4 Sztuki
papryka
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
czosnek
2 Łyżki
2 Łyżki
nać pietruszki
2 Łyżki
olej
80 Dekagramów
wieprzowina łopatka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na oleju rumienimy pokrojoną w kostkę wieprzowinę z posiekaną cebulą i czosnkiem. Dodajemy pokrojone w paski papryki.
  2. Smażymy 3 min. Oprószamy mieloną papryką, kminkiem, solą i pieprzem.
  3. Wlewamy bulion i dusimy 45 min. Kiedy mięso zmięknie, wkładamy pokrojone w sporą kostkę ziemniaki.
  4. Gotujemy na małym ogniu przez 10 min. Dodajemy koncentrat pomidorowy rozrobiony ze śmietaną. Mieszamy, gotujemy gulasz jeszcze chwilę.
  5. Posypujemy zieleniną.

Opis

Węgry - kraj papryki, gulaszu i tokaju. My proponujemy to drugie! Sprawdź nasz przepis na gulasz po węgiersku! Do jego przygotowania będą Ci potrzebne, takie składniki jak: ziemniaki, papryka, cebula, czosnek, łopatka wieprzowa, śmietana 12% oraz koncentrat pomidorowy.

Podobne przepisy

Minestrone z makaronem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Ostra zupa krem z papryki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ostra zupa krem z papryki

Zupa minestrone

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa minestrone

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Zupa z maślanki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa z maślanki

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa pieczarkowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!