Gulasz po węgiersku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
uwielbiampl
![Gulasz po węgiersku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F7596-1702058019840.jpeg&w=3840&q=75)
Węgry - kraj papryki, gulaszu i tokaju. My proponujemy to drugie! Sprawdź nasz przepis na gulasz po węgiersku! Do jego przygotowania będą Ci potrzebne, takie składniki jak: ziemniaki, papryka, cebula, czosnek, łopatka wieprzowa, śmietana 12% oraz koncentrat pomidorowy.
1
0 / 0
Węgry - kraj papryki, gulaszu i tokaju. My proponujemy to drugie! Sprawdź nasz przepis na gulasz po węgiersku! Do jego przygotowania będą Ci potrzebne, takie składniki jak: ziemniaki, papryka, cebula, czosnek, łopatka wieprzowa, śmietana 12% oraz koncentrat pomidorowy.
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. ostra papryka mielona
1 szczyp. kminek
1 szczyp. pieprz
1 l bulion drobiowy
0.15 l śmietana 12%
4 szt. ziemniaki
4 szt. papryka
1 szt. cebula
2 szt. czosnek
2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
2 łyżka nać pietruszki
2 łyżka olej
80 dag. wieprzowina łopatka
Przygotowanie
Na oleju zrumienić pokrojoną w kostkę wieprzowinę z posiekaną cebulą i czosnkiem. Dodać pokrojone w paski papryki.
Smażyć 3 min. Oprószyć mieloną papryką, kminkiem, solą i pieprzem.
Wlać bulion i dusić 45 min. Kiedy mięso zmięknie, włożyć pokrojone w sporą kostkę ziemniaki.
Gotować na małym ogniu przez 10 min. Dodać koncentrat pomidorowy rozrobiony ze śmietaną. Mieszać, gotować gulasz jeszcze chwilę.
Posypać zieleniną.