Gulasz parówkowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Gulasz parówkowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976637583.jpeg&w=3840&q=75)
Pożywny, smaczny i niczego sobie:)
1
0 / 0
Pożywny, smaczny i niczego sobie:)
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg parówki z kurczaka
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
1 l bulion drobiowy
1 szt. cebula
1 szt. groszek zielony konserwowy
1 szt. pomidory krojone łowicz
5 łyżka oliwa z oliwek
20 dag. pieczarki
0.50 szkl. śmietana
Przygotowanie
1
Parówki pokroić w półksiężyce.
2
Pieczarki pokroić w paski razem z cebulą. Wszystkie składniki podsmażyć na oliwie.
3
Podlać bulionem i dodać groszek razem z pokrojonymi pomidorami. Chwilę podgotować.Dodać śmietankę i doprawić do smaku.