Gulasz kibica

kojankowiak
Gulasz kibica

0

0 / 0

Gulasz kibica z żołądków indyczych z kluseczkami.

14

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

3 szt. cebula

1.50 kg żołądki indycze

20 olej

5 szt. ogórki kiszone krakus

1 pusz. pomidory krojone łowicz

3 szcz. sól, pieprz

2 łyżeczka przyprawa do indyka

2 łyżeczka przyprawa do gulaszu

1 szcz. curry

1 łyżeczka papryka słodka

2 łyżeczka koncentrat pomidorowy kotlin

10 dek. mąka pszenna tortowa lubella

1 szt. jajko

800 woda

Przygotowanie


1

Cebulę i czosnek posiekać i podsmażyć na rozgrzanym oleju.

2

Żołądki z indyka pokroić w paski. Obtoczyć w przyprawach. Do garnka przełożyć podsmażoną cebulę i czosnek. Dodać żołądki i zalać wodą.

3

Gotować około 1.5 godziny, aż mięso będzie miękkie. Po godzinie dodać pokrojone w kostkę ogórki kiszone Krakus, pomidory krojone Łowicz i 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Kotlin.

4

Przepis na kluseczki: jajko wymieszać z 4 łyżkami wody i szczyptą soli, a następnie z mąką Lubella. Na gotującą się wodę kłaść łyżeczką kluseczki i gotować około 6-7 minut

5

Gotowy gulasz podawać z kluseczkami i ozdobić kleksem ze śmietany.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły