0

Składniki

1 Łyżka
ingridient
Kakao DecoMorreno
0.5 Kilograma
wieprzowina łopatka
1 Łyżeczka
Papryka słodka mielona
0.5 Łyżeczki
kminek mielony
1 Szczypta
Suszone oregano
1 Szczypta
przyprawa do kurczaka
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz czarny
3 Łyżki
ingridient
Ketchup Kotlin Z piekła rodem Extra Hot
0.5 Szklanki
woda
2 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
0.5 Sztuki
Papryczka ostra chili
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięsko myjemy i kroimy w kostkę. Na rozgrzanej patelni lub garnku z niewielką ilością oleju podsmażamy mięsko.
  2. Zmniejszamy ogień, przykrywamy i dusimy 10 min.
  3. Po tym czasie dodajemy wszystkie przyprawy, połowę pokrojonej papryczki chili, ketchup, kakao, oraz wodę.
  4. Dokładnie mieszamy i pod przykryciem na małym ogniu dusimy do miękkości.
  5. Gotowy gulasz podajemy z ziemniaczkami i gotowanymi warzywami.

Opis

Kakao raczej nie zmienia smaku dania, ale nadaje mu piękną głębię koloru, a dodatek papryczki chili nada przyjemnej ostrości całemu daniu

Podobne przepisy

Pęczotto z dynią, jarmużem, orzechami i kakao

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pęczotto z dynią, jarmużem, orzechami i kakao

Stek w otoczce kakao

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Stek w otoczce kakao

Zapiekane skrzydełka z ryżem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Zapiekane skrzydełka z ryżem

Grillowane wege 'steki' z kalafiora z parmezanem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Grillowane wege 'steki' z kalafiora z parmezanem

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Czosnkowa karkówka z ziemniakami na ostro pieczona w ketchup...

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Czosnkowa karkówka z ziemniakami na ostro pieczona w ketchupie

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Filetto di manzo all’arrabbiata

Przepis
Łatwy Do 40 min
Filetto di manzo all’arrabbiata

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!