Gulasz kakaowo - keczupowy z nutą chilli

MagdalenaWojtanowicz
Gulasz kakaowo - keczupowy z nutą chilli

0

0 / 0

Kakao raczej nie zmienia smaku dania, ale nadaje mu piękną głębię koloru, a dodatek papryczki chili nada przyjemnej ostrości całemu daniu

12

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

0.50 kg wieprzowina łopatka

1 łyżeczka papryka słodka mielona

0.50 łyżeczka kminek mielony

1 szcz. suszone oregano

1 szcz. przyprawa do kurczaka

1 łyżka kakao decomorreno

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz czarny

3 łyżka ketchup kotlin z piekła rodem extra hot

0.50 szkl. woda

2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

0.50 szt. papryczka ostra chili

Przygotowanie


1

Mięsko myjemy i kroimy w kostkę. Na rozgrzanej patelni lub garnku z niewielką ilością oleju podsmażamy mięsko.

2

Zmniejszamy ogień, przykrywamy i dusimy 10 min.

3

Po tym czasie dodajemy wszystkie przyprawy, połowę pokrojonej papryczki chili, ketchup, kakao, oraz wodę.

4

Dokładnie mieszamy i pod przykryciem na małym ogniu dusimy do miękkości.

5

Gotowy gulasz podajemy z ziemniaczkami i gotowanymi warzywami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły