Gulasz indyczy
m7
Gulasz z mięsa indyczego to sposób na szybki gulasz, który warto podawać z kaszą lub ziemniakami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
333
kcal
Białka
37
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Gulasz z mięsa indyczego to sposób na szybki gulasz, który warto podawać z kaszą lub ziemniakami.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. sól
1 l woda
500 g pierś indycza bez skóry
1 szt. cebula
1 szt. liść laurowy
2 szt. ziele angielskie
2 łyżka olej
1 łyżka sos sojowo-grzybowy
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
0.50 łyżecz. pieprz
Przygotowanie
Mięso umyć i jeśli są duże kawałki pokroić na mniejsze.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić mięso i podsmażyć. Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę i wrzucić do mięsa. Podsmażać do zrumienienia cebuli.
Zalać wszystko wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie.
Dodać sos sojowo - grzybowy i doprawić solą, pieprzem do smaku.
Gdy mięso jest miękkie sos zagęścić dwiema lub trzema łyżkami mąki rozrobionymi z mąką.
Sos zagotować.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
333
kcal
Białka
37
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.