Gulasz indyczy

m7
Gulasz indyczy

0

0 / 0

Gulasz z mięsa indyczego to sposób na szybki gulasz, który warto podawać z kaszą lub ziemniakami.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżecz. sól

1 l woda

500 g pierś indycza bez skóry

1 szt. cebula

1 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

2 łyżka olej

1 łyżka sos sojowo-grzybowy

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

0.50 łyżecz. pieprz

Przygotowanie


1

Mięso umyć i jeśli są duże kawałki pokroić na mniejsze.

2

Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić mięso i podsmażyć. Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę i wrzucić do mięsa. Podsmażać do zrumienienia cebuli.

3

Zalać wszystko wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie.

4

Dodać sos sojowo - grzybowy i doprawić solą, pieprzem do smaku.

5

Gdy mięso jest miękkie sos zagęścić dwiema lub trzema łyżkami mąki rozrobionymi z mąką.

6

Sos zagotować.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

333

kcal

Białka

37

gram

Węglowodany

6

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły