0

Składniki

1 Łyżeczka
sól
1 Litr
woda
500 Gramów
Pierś indycza bez skóry
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
2 Łyżki
olej
1 Łyżka
SOS SOJOWO-GRZYBOWy
2 Łyżki
mąka
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso umyć i jeśli są duże kawałki pokroić na mniejsze.
  2. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić mięso i podsmażyć. Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę i wrzucić do mięsa. Podsmażać do zrumienienia cebuli.
  3. Zalać wszystko wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie.
  4. Dodać sos sojowo grzybowy i doprawić solą i pieprzem do smaku.
  5. Gdy mięso jest miękkie sos zagęścić dwiema lub trzema łyżkami mąki rozrobionymi z mąką.
  6. Sos zagotować.

Opis

Gulasz z mięsa indyczego............

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Schab z pieczarkami i cebulą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Schab z pieczarkami i cebulą

Indycze golonki duszone z cebulą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Bigos

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos

Bigos kresowy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos kresowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!