0

Składniki

1 Łyżeczka
sól
1 Litr
woda
500 Gramów
Pierś indycza bez skóry
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
2 Łyżki
olej
1 Łyżka
SOS SOJOWO-GRZYBOWy
2 Łyżki
mąka
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso umyć i jeśli są duże kawałki pokroić na mniejsze.
  2. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić mięso i podsmażyć. Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę i wrzucić do mięsa. Podsmażać do zrumienienia cebuli.
  3. Zalać wszystko wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie.
  4. Dodać sos sojowo grzybowy i doprawić solą i pieprzem do smaku.
  5. Gdy mięso jest miękkie sos zagęścić dwiema lub trzema łyżkami mąki rozrobionymi z mąką.
  6. Sos zagotować.

Opis

Gulasz z mięsa indyczego............

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Indycze golonki duszone z cebulą

Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Spaghetti

Średni Do 1 godz
Spaghetti

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!