Gulasz indyczy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Gulasz indyczy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F9842-1702058159346.jpeg&w=3840&q=75)
Gulasz z mięsa indyczego to sposób na szybki gulasz, który warto podawać z kaszą lub ziemniakami.
0
0 / 0
Gulasz z mięsa indyczego to sposób na szybki gulasz, który warto podawać z kaszą lub ziemniakami.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. sól
1 l woda
500 g pierś indycza bez skóry
1 szt. cebula
1 szt. liść laurowy
2 szt. ziele angielskie
2 łyżka olej
1 łyżka sos sojowo-grzybowy
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
0.50 łyżecz. pieprz
Przygotowanie
Mięso umyć i jeśli są duże kawałki pokroić na mniejsze.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić mięso i podsmażyć. Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę i wrzucić do mięsa. Podsmażać do zrumienienia cebuli.
Zalać wszystko wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie.
Dodać sos sojowo - grzybowy i doprawić solą, pieprzem do smaku.
Gdy mięso jest miękkie sos zagęścić dwiema lub trzema łyżkami mąki rozrobionymi z mąką.
Sos zagotować.