Example thumb
0

Składniki

1 Łyżeczka
sól
1 Litr
woda
500 Gramów
Pierś indycza bez skóry
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
2 Łyżki
olej
1 Łyżka
SOS SOJOWO-GRZYBOWy
2 Łyżki
mąka
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso umyć i jeśli są duże kawałki pokroić na mniejsze.
  2. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić mięso i podsmażyć. Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę i wrzucić do mięsa. Podsmażać do zrumienienia cebuli.
  3. Zalać wszystko wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie.
  4. Dodać sos sojowo grzybowy i doprawić solą i pieprzem do smaku.
  5. Gdy mięso jest miękkie sos zagęścić dwiema lub trzema łyżkami mąki rozrobionymi z mąką.
  6. Sos zagotować.

Opis

Gulasz z mięsa indyczego............

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!