0

Składniki

150 Mililitrów
śmietana 18%
1 Łyżeczka
sól, pieprz
1 Łyżeczka
przyprawa maggi
500 Gramów
wieprzowina łopatka
50 Gramów
Podgrzybki
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
2 Łyżki
mąka
4 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Grzyby zalać gorącą wodą i odstawić do namoczenia.
  2. Mięso umyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.
  3. Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dalej podsmażać.
  4. Dodać namoczone grzybki, liść laurowy, ziele angielskie, zalać wodą i dusić pod przykryciem około 30 minut.
  5. Dodać sól, pieprz i maggi do smaku i dusić jeszcze 10 minut.
  6. Na koniec śmietanę rozrobić z mąką, zagęścić sos i zagotować.
  7. Podawać z ziemniakami lub kaszą.

Opis

gulasz z suszonymi grzybami leśnymi

Podobne przepisy

Zębacz w sosie mango z batatami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zębacz w sosie mango z batatami

Sos śmietanowo chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Sos śmietanowo chrzanowy

Mięsne pulpeciki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Mięsne pulpeciki

Marynata do mięs na bazie ketchupu

Przepis
Łatwy Do 40 min
Marynata do mięs na bazie ketchupu

Makaron kokardki z kabanosem i kurkami

Przepis
Średni Do 40 min
Makaron kokardki z kabanosem i kurkami

Makaron Lubella Pióra z indykiem w pomidorowym sosie z kapar...

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron Lubella Pióra z indykiem w pomidorowym sosie z kaparami

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Przepis
Trudny Do 1 godz
Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Makaron świdry z boczkiem i kukurydzą w kremowym sosie

Przepis
Średni Do 40 min
Makaron świdry z boczkiem i kukurydzą w kremowym sosie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!