0

Składniki

150 Mililitrów
śmietana 18%
1 Łyżeczka
sól, pieprz
1 Łyżeczka
przyprawa maggi
500 Gramów
wieprzowina łopatka
50 Gramów
Podgrzybki
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
2 Łyżki
mąka
4 Łyżki
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Grzyby zalać gorącą wodą i odstawić do namoczenia.
  2. Mięso umyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.
  3. Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dalej podsmażać.
  4. Dodać namoczone grzybki, liść laurowy, ziele angielskie, zalać wodą i dusić pod przykryciem około 30 minut.
  5. Dodać sól, pieprz i maggi do smaku i dusić jeszcze 10 minut.
  6. Na koniec śmietanę rozrobić z mąką, zagęścić sos i zagotować.
  7. Podawać z ziemniakami lub kaszą.

Opis

gulasz z suszonymi grzybami leśnymi

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!