Gulasz grzybowo mięsny
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Gulasz grzybowo mięsny](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974661016.jpeg&w=3840&q=75)
gulasz z suszonymi grzybami leśnymi
0
0 / 0
gulasz z suszonymi grzybami leśnymi
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
150 śmietana 18%
1 łyżecz. sól, pieprz
1 łyżecz. przyprawa maggi
500 g wieprzowina łopatka
50 g podgrzybki
1 szt. cebula
2 szt. liść laurowy
2 szt. ziele angielskie
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
4 łyżka olej
Przygotowanie
1
Grzyby zalać gorącą wodą i odstawić do namoczenia.
2
Mięso umyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.
3
Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dalej podsmażać.
4
Dodać namoczone grzybki, liść laurowy, ziele angielskie, zalać wodą i dusić pod przykryciem około 30 minut.
5
Dodać sól, pieprz i maggi do smaku i dusić jeszcze 10 minut.
6
Na koniec śmietanę rozrobić z mąką, zagęścić sos i zagotować.
7
Podawać z ziemniakami lub kaszą.