Gulasz grzybowo mięsny

m7
Gulasz grzybowo mięsny

0

0 / 0

gulasz z suszonymi grzybami leśnymi

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

150 śmietana 18%

1 łyżecz. sól, pieprz

1 łyżecz. przyprawa maggi

500 g wieprzowina łopatka

50 g podgrzybki

1 szt. cebula

2 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

4 łyżka olej

Przygotowanie


1

Grzyby zalać gorącą wodą i odstawić do namoczenia.

2

Mięso umyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.

3

Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dalej podsmażać.

4

Dodać namoczone grzybki, liść laurowy, ziele angielskie, zalać wodą i dusić pod przykryciem około 30 minut.

5

Dodać sól, pieprz i maggi do smaku i dusić jeszcze 10 minut.

6

Na koniec śmietanę rozrobić z mąką, zagęścić sos i zagotować.

7

Podawać z ziemniakami lub kaszą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

403

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

6

gram

Tłuszcze

33

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły