Gulasz drobiowy z pieczarkami
m7
0
0 / 0
0
Gulasz drobiowy z pieczarkami
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szcz. sól, pieprz
1 łyżeczka przyprawa typu vegeta
250 g ryż biały
1 szt. pierś kurczaka
6 szt. pieczarki
2 łyżka śmietana 12%
3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
Przygotowanie
1
Kurczaka myjemy, osuszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Kroimy na kawałeczki i smażymy na oleju tak aby tylko lekko się przyrumieniły. Pieczarki kroimy w palsterki i smażymy.Nastawiamy wodę doprawioną ziarenkami smaku i zagotowujemy ją i dodajemy pokrojony pierśnik . Gotujemy aż mięso będzie miękkie.Dodajemy pieczarki. Zaklepujemy mąką i zabielamy śmietaną.
2
Ryż gotujemy na sypko.
3
Podajemy na ciepło.