Gulasz drobiowy z pieczarkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Gulasz drobiowy z pieczarkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976380574.jpeg&w=3840&q=75)
Gulasz drobiowy z pieczarkami
0
0 / 0
Gulasz drobiowy z pieczarkami
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
250 g ryż biały
1 szt. pierś kurczaka
6 szt. pieczarki
2 łyżka śmietana 12%
3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
Przygotowanie
1
Kurczaka myjemy, osuszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Kroimy na kawałeczki i smażymy na oleju tak aby tylko lekko się przyrumieniły. Pieczarki kroimy w palsterki i smażymy.Nastawiamy wodę doprawioną ziarenkami smaku i zagotowujemy ją i dodajemy pokrojony pierśnik . Gotujemy aż mięso będzie miękkie.Dodajemy pieczarki. Zaklepujemy mąką i zabielamy śmietaną.
2
Ryż gotujemy na sypko.
3
Podajemy na ciepło.