Gulasz drobiowy z pieczarkami

m7
Gulasz drobiowy z pieczarkami

0

0 / 0

Gulasz drobiowy z pieczarkami

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. przyprawa typu vegeta

250 g ryż biały

1 szt. pierś kurczaka

6 szt. pieczarki

2 łyżka śmietana 12%

3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

Przygotowanie


1

Kurczaka myjemy, osuszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Kroimy na kawałeczki i smażymy na oleju tak aby tylko lekko się przyrumieniły. Pieczarki kroimy w palsterki i smażymy.Nastawiamy wodę doprawioną ziarenkami smaku i zagotowujemy ją i dodajemy pokrojony pierśnik . Gotujemy aż mięso będzie miękkie.Dodajemy pieczarki. Zaklepujemy mąką i zabielamy śmietaną.

2

Ryż gotujemy na sypko.

3

Podajemy na ciepło.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

295

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

38

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły