Gulasz drobiowy z pieczarkami
m7
Gulasz drobiowy z pieczarkami
Wartości odżywcze na porcję
Energia
295
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
38
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Gulasz drobiowy z pieczarkami
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
250 g ryż biały
1 szt. pierś kurczaka
6 szt. pieczarki
2 łyżka śmietana 12%
3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
Przygotowanie
Kurczaka myjemy, osuszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Kroimy na kawałeczki i smażymy na oleju tak aby tylko lekko się przyrumieniły. Pieczarki kroimy w palsterki i smażymy.Nastawiamy wodę doprawioną ziarenkami smaku i zagotowujemy ją i dodajemy pokrojony pierśnik . Gotujemy aż mięso będzie miękkie.Dodajemy pieczarki. Zaklepujemy mąką i zabielamy śmietaną.
Ryż gotujemy na sypko.
Podajemy na ciepło.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
295
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
38
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.