2

Składniki

0.88 Szczypty
sól, pieprz
4.38 Sztuki
Filet z kury
0.88 Sztuki
cebula
0.88 Sztuki
kukurydza
3.5 Sztuki
ogórek kiszony
0.88 Sztuki
Sos grzybowy
0.88 Sztuki
olej
2.62 Sztuki
czosnek
2.62 Łyżki
śmietana
43.75 Dekagrama
pieczarki
0.44 Sztuki
przyprawa do kurczaka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę.
  2. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki.
  3. Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju, podsmażamy cebulę.
  4. Gdy się zeszkli, wsypujemy pieczarki.
  5. Filety myjemy, osuszamy i kroimy w krótkie, cienkie paski.
  6. Oprószamy przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem.
  7. Na rozgrzany na patelni olej wykładamy mięso i pokrojony w plasterki czosnek.
  8. Smażymy.
  9. Kukurydzę osączamy, ogórki kroimy w kostkę.
  10. Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy pieczarki z cebulą, ogórki i kukurydzę.
  11. Mieszamy.
  12. Wsypujemy sos pieczarkowy, dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze około 10 minut.
  13. Dodajemy zahartowaną śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Opis

Najlepiej smakuje z ziemniakami lub ryżem.

Podobne przepisy

Penne funghi

Łatwy Do 1 godz

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Łatwy Do 15 min

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz

Polędwiczki duszone w cydrze

Łatwy Do 3 godz

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min

Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Łatwy Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!