2

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
5 Sztuk
Filet z kury
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
kukurydza
4 Sztuki
ogórek kiszony
1 Sztuka
Sos grzybowy
1 Sztuka
olej
3 Sztuki
czosnek
3 Łyżki
śmietana
50 Dekagramów
pieczarki
0.5 Sztuki
przyprawa do kurczaka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę.
  2. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki.
  3. Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju, podsmażamy cebulę.
  4. Gdy się zeszkli, wsypujemy pieczarki.
  5. Filety myjemy, osuszamy i kroimy w krótkie, cienkie paski.
  6. Oprószamy przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem.
  7. Na rozgrzany na patelni olej wykładamy mięso i pokrojony w plasterki czosnek.
  8. Smażymy.
  9. Kukurydzę osączamy, ogórki kroimy w kostkę.
  10. Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy pieczarki z cebulą, ogórki i kukurydzę.
  11. Mieszamy.
  12. Wsypujemy sos pieczarkowy, dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze około 10 minut.
  13. Dodajemy zahartowaną śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Opis

Najlepiej smakuje z ziemniakami lub ryżem.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!