Gulasz drobiowy z pieczarkami

m7
Gulasz drobiowy z pieczarkami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Najlepiej smakuje z ziemniakami lub ryżem.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

5 szt. filet z kury

1 szt. cebula

1 szt. kukurydza

4 szt. ogórki kiszone krakus

1 szt. sos grzybowy

1 szt. olej

3 szt. czosnek

3 łyżka śmietana

50 dag. pieczarki

0.50 szt. przyprawa do kurczaka

Przygotowanie


Cebulę obieramy, kroimy w kostkę.

Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki.

Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju, podsmażamy cebulę.

Gdy się zeszkli, wsypujemy pieczarki.

Filety myjemy, osuszamy i kroimy w krótkie, cienkie paski.

Oprószamy przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem.

Na rozgrzany na patelni olej wykładamy mięso i pokrojony w plasterki czosnek.

Smażymy.

Kukurydzę osączamy, ogórki kroimy w kostkę.

Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy pieczarki z cebulą, ogórki i kukurydzę.

Mieszamy.

Wsypujemy sos pieczarkowy, dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze około 10 minut.

Dodajemy zahartowaną śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

314

kcal

Białka

45

gram

Węglowodany

14

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły