2

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
5 Sztuk
Filet z kury
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
kukurydza
4 Sztuki
ogórek kiszony
1 Sztuka
Sos grzybowy
1 Sztuka
olej
3 Sztuki
czosnek
3 Łyżki
śmietana
50 Dekagramów
pieczarki
0.5 Sztuki
przyprawa do kurczaka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę.
  2. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki.
  3. Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju, podsmażamy cebulę.
  4. Gdy się zeszkli, wsypujemy pieczarki.
  5. Filety myjemy, osuszamy i kroimy w krótkie, cienkie paski.
  6. Oprószamy przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem.
  7. Na rozgrzany na patelni olej wykładamy mięso i pokrojony w plasterki czosnek.
  8. Smażymy.
  9. Kukurydzę osączamy, ogórki kroimy w kostkę.
  10. Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy pieczarki z cebulą, ogórki i kukurydzę.
  11. Mieszamy.
  12. Wsypujemy sos pieczarkowy, dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze około 10 minut.
  13. Dodajemy zahartowaną śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Opis

Najlepiej smakuje z ziemniakami lub ryżem.

Podobne przepisy

Penne funghi

Łatwy Do 1 godz
Penne funghi

Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej o...

Średni Do 1,5 godz
Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej o...

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Polędwiczki duszone w cydrze

Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem n...

Średni Do 1 godz
Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem n...

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!