0

Składniki

300 Mililitrów
bulion drobiowy
1 Szczypta
papryka słodka
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
2 Sztuki
pierś kurczaka
1 Sztuka
ząbek czosnku
1 Łyżka
2 Łyżki
bułka tarta
30 Dekagramów
pieczarki
0.5 Sztuki
cebula
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso myjemy, kroimy w kostkę i osuszamy. Posypujemy papryką słodką i podsmażamy na złoto.
  2. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Pieczarki oczyszczamy, myjemy, kroimy w plasterki i podgotowujemy w wodzie. Następnie podsmażany cebulkę i pieczarki.
  3. Czosnek miażdżymy.
  4. Mięso mieszamy z pieczarkami, cebulą i czosnkiem. Zalewamy bulionem z kostki. Dusimy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie.
  5. Na koniec dodajemy koncentrat i bułkę tartą. Mieszamy, chwilę jeszcze dusimy i doprawiamy pieprzem i solą. Podajemy, np. do ziemniaków. Smacznego!:-)

Opis

Pyszny gulasz z kawałkami kurczaka i pieczarkami połączone sosem pomidorowym....

Podobne przepisy

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Leczo z cebuli

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Leczo z cebuli

Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą

Schab z pieczarkami i cebulą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Schab z pieczarkami i cebulą

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!