0

Składniki

300 Mililitrów
bulion drobiowy
1 Szczypta
papryka słodka
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
2 Sztuki
pierś kurczaka
1 Sztuka
ząbek czosnku
1 Łyżka
koncentrat pomidorowy
2 Łyżki
bułka tarta
30 Dekagramów
pieczarki
0.5 Sztuki
cebula
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso myjemy, kroimy w kostkę i osuszamy. Posypujemy papryką słodką i podsmażamy na złoto.
  2. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Pieczarki oczyszczamy, myjemy, kroimy w plasterki i podgotowujemy w wodzie. Następnie podsmażany cebulkę i pieczarki.
  3. Czosnek miażdżymy.
  4. Mięso mieszamy z pieczarkami, cebulą i czosnkiem. Zalewamy bulionem z kostki. Dusimy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie.
  5. Na koniec dodajemy koncentrat i bułkę tartą. Mieszamy, chwilę jeszcze dusimy i doprawiamy pieprzem i solą. Podajemy, np. do ziemniaków. Smacznego!:-)

Opis

Pyszny gulasz z kawałkami kurczaka i pieczarkami połączone sosem pomidorowym....

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!