Gulasz drobiowy z pieczarkami

m7
Gulasz drobiowy z pieczarkami

0

0 / 0

Pyszny gulasz z kawałkami kurczaka i pieczarkami połączone sosem pomidorowym....

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

300 bulion drobiowy

1 szczyp. papryka słodka

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

2 szt. pierś kurczaka

1 szt. ząbek czosnku

1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

2 łyżka bułka tarta

30 dag. pieczarki

0.50 szt. cebula

Przygotowanie


1

Mięso myjemy, kroimy w kostkę i osuszamy. Posypujemy papryką słodką i podsmażamy na złoto.

2

Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Pieczarki oczyszczamy, myjemy, kroimy w plasterki i podgotowujemy w wodzie. Następnie podsmażany cebulkę i pieczarki.

3

Czosnek miażdżymy.

4

Mięso mieszamy z pieczarkami, cebulą i czosnkiem. Zalewamy bulionem z kostki. Dusimy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie.

5

Na koniec dodajemy koncentrat i bułkę tartą. Mieszamy, chwilę jeszcze dusimy i doprawiamy pieprzem i solą. Podajemy, np. do ziemniaków. Smacznego!:-)

Wartości odżywcze na porcję


Energia

498

kcal

Białka

75

gram

Węglowodany

22

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły