Gulasz drobiowo warzywny

m7

Smaczne, syte, super smakuje z kluskami śląskimi :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
593
kcal
Białka
73
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Smaczne, syte, super smakuje z kluskami śląskimi :)
15
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. sól, pieprz
1 łyżecz. papryka czerwona słodka
4 szt. pierś kurczaka
2 szt. papryka kolorowa
1 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. cebula
2 szt. ziele angielskie
1 szt. fix do gulaszu
1 szt. papryka ostra
1 łyżka sos sojowy
2 łyżka olej
1 łyżka masło
40 dag. pieczarki
30 dag. fasolka szparagowa
Przygotowanie
Fasolkę szparagową umyć, odciąć końcówki, pokroić na 4cm kawałki, podgotować (fasolka powinna być lekko twarda).
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, marchew i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce na grubych oczkach, poddusić w rondelku na łyżce masła, gdy zacznie się przypiekać zalać 3/4 szklanki wody.
Do odsączonej fasolki szparagowej dodać podduszone warzywa, pokrojone w plasterki pieczarki, ziele angielskie, liść laurowy, dolać szklankę wody, gotować na małym ogniu ok 5-7 minut..
Piersi z kurczaka umyć, pokroić w grubą kostkę, przyprawić solą, pieprzem, sosem sojowym papryką w proszku, podsmażyć na oleju. Gotowe mięso dodać do gotujących się warzyw.
Wymieszać fix do gulaszu z 500ml wody wlać do gulaszu, gotować ok 7-10 minut na małym ogniu.
Podawać z kluskami śląskimi lub z chlebkiem. Smacznego!!!!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
593
kcal
Białka
73
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.