Gulasz drobiowo warzywny

m7
Gulasz drobiowo warzywny

1

0 / 0

Smaczne, syte, super smakuje z kluskami śląskimi :)

15

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżeczka sól, pieprz

1 łyżeczka papryka czerwona słodka

4 szt. pierś kurczaka

2 szt. papryka kolorowa

1 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. cebula

2 szt. ziele angielskie

1 szt. fix do gulaszu

1 szt. papryka ostra

1 łyżka sos sojowy

2 łyżka olej

1 łyżka masło

40 dek. pieczarki

30 dek. fasolka szparagowa

Przygotowanie


1

Fasolkę szparagową umyć, odciąć końcówki, pokroić na 4cm kawałki, podgotować (fasolka powinna być lekko twarda).

2

Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, marchew i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce na grubych oczkach, poddusić w rondelku na łyżce masła, gdy zacznie się przypiekać zalać 3/4 szklanki wody.

3

Do odsączonej fasolki szparagowej dodać podduszone warzywa, pokrojone w plasterki pieczarki, ziele angielskie, liść laurowy, dolać szklankę wody, gotować na małym ogniu ok 5-7 minut..

4

Piersi z kurczaka umyć, pokroić w grubą kostkę, przyprawić solą, pieprzem, sosem sojowym papryką w proszku, podsmażyć na oleju. Gotowe mięso dodać do gotujących się warzyw.

5

Wymieszać fix do gulaszu z 500ml wody wlać do gulaszu, gotować ok 7-10 minut na małym ogniu.

6

Podawać z kluskami śląskimi lub z chlebkiem. Smacznego!!!!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły