0

Składniki

1 Łyżeczka
sól, pieprz
700 Gramów
mięso wieprzowe
2 Sztuki
cebula
2 Sztuki
Kostka mięsna
1 Sztuka
Sos pieczeniowy
0.5 Szklanki
śmietana 18%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso pokroiłam wzdłuż scięgien na paski,następnie w kostkę.Opruszyłam solą i pieprzem i obsmażyłam na niewielkiej ilości tłuszczu z cebulką pokrojoną w piórka.Zalałam dwiema szklankami gorącej wody.Wkruszyłam kostki pieczeniowe.Przykryłam pokrywką i dusiłam na małym ogniu.Przygotowałam sos pieprzowy,dodałam do niego śmietanę i wlałam do mięsa.Dusiłam aż mięso bedzie miękkie.

Opis

Gulasz na obiad

Podobne przepisy

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz.

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Łatwy Do 40 min.

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min.

Frittata z makaronem

Łatwy Do 1 godz.

Gnocchi w sosie pomidorowym

Łatwy Do 40 min.

Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Łatwy Do 1 godz.

Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Łatwy Do 1 godz.

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!