0

Składniki

1 Łyżeczka
sól, pieprz
700 Gramów
mięso wieprzowe
2 Sztuki
cebula
2 Sztuki
Kostka mięsna
1 Sztuka
Sos pieczeniowy
0.5 Szklanki
śmietana 18%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso pokroiłam wzdłuż scięgien na paski,następnie w kostkę.Opruszyłam solą i pieprzem i obsmażyłam na niewielkiej ilości tłuszczu z cebulką pokrojoną w piórka.Zalałam dwiema szklankami gorącej wody.Wkruszyłam kostki pieczeniowe.Przykryłam pokrywką i dusiłam na małym ogniu.Przygotowałam sos pieprzowy,dodałam do niego śmietanę i wlałam do mięsa.Dusiłam aż mięso bedzie miękkie.

Opis

Gulasz na obiad

Podobne przepisy

Bigos mojej babci.

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos mojej babci.

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Bigos z kapusty 2

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos z kapusty 2

Leczo

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo

Pierogi z surowym mięsem mielonym

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierogi z surowym mięsem mielonym

Grillowane wątróbki cielęce

Przepis
Łatwy Do 40 min
Grillowane wątróbki cielęce

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!