Example thumb
0

Składniki

1 Łyżeczka
sól, pieprz
700 Gramów
mięso wieprzowe
2 Sztuki
cebula
2 Sztuki
Kostka mięsna
1 Sztuka
Sos pieczeniowy
0.5 Szklanki
śmietana 18%
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso pokroiłam wzdłuż scięgien na paski,następnie w kostkę.Opruszyłam solą i pieprzem i obsmażyłam na niewielkiej ilości tłuszczu z cebulką pokrojoną w piórka.Zalałam dwiema szklankami gorącej wody.Wkruszyłam kostki pieczeniowe.Przykryłam pokrywką i dusiłam na małym ogniu.Przygotowałam sos pieprzowy,dodałam do niego śmietanę i wlałam do mięsa.Dusiłam aż mięso bedzie miękkie.

Opis

Gulasz na obiad

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!