Gulasz

m7
Gulasz

1

0 / 0

Gulasz na obiad

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżecz. sól, pieprz

700 g mięso wieprzowe

2 szt. cebula

2 szt. kostka mięsna

1 szt. sos pieczeniowy

0.50 szkl. śmietana 18%

Przygotowanie


1

Mięso pokroiłam wzdłuż scięgien na paski,następnie w kostkę.Opruszyłam solą i pieprzem i obsmażyłam na niewielkiej ilości tłuszczu z cebulką pokrojoną w piórka.Zalałam dwiema szklankami gorącej wody.Wkruszyłam kostki pieczeniowe.Przykryłam pokrywką i dusiłam na małym ogniu.Przygotowałam sos pieprzowy,dodałam do niego śmietanę i wlałam do mięsa.Dusiłam aż mięso bedzie miękkie.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

346

kcal

Białka

40

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły