Gulasz

eluchap
Gulasz

1

0 / 0

Gulasz to sposób na bardzo sycący obiad.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg mięso gulaszowe

3 szt. pieprz ziarnisty

2 szt. liść laurowy

2 szt. korzeń pietruszki

3 szt. marchew

3 szt. cebula

1 szt. przyprawa do gulaszu

2 szt. zupa w proszku

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

2 łyżka smalec

Przygotowanie


1

Pokrojone w średnią kostkę mięso oprószyć mąką wymieszaną z przyprawami, odstawić w chłodne miejsce.

2

W rondlu lub głębokiej patelni rozgrzać smalec.

3

Na bardzo gorącym tłuszczu smażyć mięso, rumieniąc z obu stron. Następnie wlać 1,5 szklanki wody, dorzucić cebulę pokrojona w paski, warzywa pokrojone w plasterki lub kostkę, grzyby, liście laurowe, pieprz w ziarnkach.

4

Dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie.

5

W czasie duszenia podlewać wodą.

6

Na koniec dodać zupę grzybową w proszku, wymieszaną w 100 lub 150 ml zimnej wody.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

499

kcal

Białka

48

gram

Węglowodany

22

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły