Gulasz
eluchap
0
0 / 0
0
Gulasz to sposób na bardzo sycący obiad.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg mięso gulaszowe
3 szt pieprz ziarnisty
2 szt liść laurowy
2 szt korzeń pietruszki
3 szt marchew
3 szt cebula
1 szt przyprawa do gulaszu
2 szt zupa w proszku
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
2 łyżka smalec
Przygotowanie
Pokrojone w średnią kostkę mięso oprószyć mąką wymieszaną z przyprawami, odstawić w chłodne miejsce.
W rondlu lub głębokiej patelni rozgrzać smalec.
Na bardzo gorącym tłuszczu smażyć mięso, rumieniąc z obu stron. Następnie wlać 1,5 szklanki wody, dorzucić cebulę pokrojona w paski, warzywa pokrojone w plasterki lub kostkę, grzyby, liście laurowe, pieprz w ziarnkach.
Dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie.
W czasie duszenia podlewać wodą.
Na koniec dodać zupę grzybową w proszku, wymieszaną w 100 lub 150 ml zimnej wody.