Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
Mięso gulaszowe
3 Sztuki
pieprz ziarnisty
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
korzeń pietruszki
3 Sztuki
marchew
3 Sztuki
cebula
1 Sztuka
Przyprawa do gulaszu
2 Sztuki
Zupa w proszku
2 Łyżki
mąka
2 Łyżki
smalec
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Pokrojone w średnią kostkę mięso, oprószamy mąką wymieszaną z przyprawami, odstawiamy w chłodne miejsce.
  2. W rondlu lub głębokiej patelni, rozgrzewamy smalec.
  3. Na bardzo gorącym tłuszczu smażymy mięso, rumieniąc z obu stron. Następnie wlewamy wodę 1.5 szklanki, dorzucamy cebulę pokrojona w paski warzywa pokrojone w plasterki lub kostkę, grzyby, liście laurowe, pieprz w ziarnkach.
  4. Dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie.
  5. W czasie duszenia dolewamy wodę.
  6. Na koniec dodajemy zupę grzybową w proszku, wymieszaną w 100 lub 150ml zimnej wody.

Opis

I obiad gotowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!