0

Składniki

1 Kilogram
Mięso gulaszowe
3 Sztuki
pieprz ziarnisty
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
korzeń pietruszki
3 Sztuki
marchew
3 Sztuki
cebula
1 Sztuka
Przyprawa do gulaszu
2 Sztuki
Zupa w proszku
2 Łyżki
mąka
2 Łyżki
smalec
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pokrojone w średnią kostkę mięso, oprószamy mąką wymieszaną z przyprawami, odstawiamy w chłodne miejsce.
  2. W rondlu lub głębokiej patelni, rozgrzewamy smalec.
  3. Na bardzo gorącym tłuszczu smażymy mięso, rumieniąc z obu stron. Następnie wlewamy wodę 1.5 szklanki, dorzucamy cebulę pokrojona w paski warzywa pokrojone w plasterki lub kostkę, grzyby, liście laurowe, pieprz w ziarnkach.
  4. Dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie.
  5. W czasie duszenia dolewamy wodę.
  6. Na koniec dodajemy zupę grzybową w proszku, wymieszaną w 100 lub 150ml zimnej wody.

Opis

I obiad gotowy

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Indycze golonki duszone z cebulą

Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Średni Do 2 godz
Aromatyczna fasolka po bretońsku

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!