0

Składniki

1 Kilogram
Wołowina
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Sztuki
liść laurowy
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
ziele angielskie
1 Łyżka
mąka
0.5 Szklanki
śmietana 18%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso kroimy w większą kostkę, następnie solimy, panierujemy w mące i podsmażamy.
  2. Cebulę obieramy, kroimy i również podsmażamy.
  3. Mięso przekładamy do garnka, podlewamy wodą, dodajemy cebulę, listki laurowe, ziele angielskie.
  4. Następnie przykrywamy i dusimy do miękkości.
  5. Pod koniec duszenia zagęszczamy sos mąką mieszaną ze śmietaną i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Opis

smaczny obiad

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Indycze golonki duszone z cebulą

Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Rolmopsy z jabłkiem

Łatwy Do 1 godz
Rolmopsy z jabłkiem

Wstążki z sosem grzybowym

Łatwy Do 1 godz
Wstążki z sosem grzybowym

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Średni Do 2 godz
Aromatyczna fasolka po bretońsku

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!