0

Składniki

1 Kilogram
Wołowina
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Sztuki
liść laurowy
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
ziele angielskie
1 Łyżka
mąka
0.5 Szklanki
śmietana 18%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso kroimy w większą kostkę, następnie solimy, panierujemy w mące i podsmażamy.
  2. Cebulę obieramy, kroimy i również podsmażamy.
  3. Mięso przekładamy do garnka, podlewamy wodą, dodajemy cebulę, listki laurowe, ziele angielskie.
  4. Następnie przykrywamy i dusimy do miękkości.
  5. Pod koniec duszenia zagęszczamy sos mąką mieszaną ze śmietaną i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Opis

smaczny obiad

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Bigos

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos

Bigos kresowy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos kresowy

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Indycze golonki duszone z cebulą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Domowa fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowa fasolka po bretońsku

Cielęcina w sosie koperkowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!