Grzyby w oliwie

m7
Grzyby w oliwie

0

0 / 0

Sezon grzybowy minął, a a słoiki zostaną i będą o nim przypominać.

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg grzyby leśne

1 łyżeczka pieprz ziarnisty

0.25 l woda

1 szkl. oliwa z oliwek

6 szt. tymianek

4 szt. czosnek

2 szt. skórka z cytryny

6 szt. liść laurowy

2 łyżka sól

0.50 l ocet winny

Przygotowanie


1

Grzyby płuczemy.

2

Ocet z wodą, czosnkiem, solą, gałązką tymianku gotujemy 30 minut.

3

Wkładamy grzyby i gotujemy jeszcze 10 minut.

4

Osączamy i wkładamy do słoika wraz ze skórką z cytryny, tymiankiem i liśćmi laurowymi.

5

Gorącą oliwą zalewamy grzyby .

6

Słoik zamykamy i odstawiamy w chłodne miejsce.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły