Grzyby w oliwie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Grzyby w oliwie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973086308.jpeg&w=3840&q=75)
Sezon grzybowy minął, a a słoiki zostaną i będą o nim przypominać.
0
0 / 0
Sezon grzybowy minął, a a słoiki zostaną i będą o nim przypominać.
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg grzyby leśne
1 łyżecz. pieprz ziarnisty
0.25 l woda
1 szkl. oliwa z oliwek
6 szt. tymianek
4 szt. czosnek
2 szt. skórka z cytryny
6 szt. liść laurowy
2 łyżka sól
0.50 l ocet winny
Przygotowanie
1
Grzyby płuczemy.
2
Ocet z wodą, czosnkiem, solą, gałązką tymianku gotujemy 30 minut.
3
Wkładamy grzyby i gotujemy jeszcze 10 minut.
4
Osączamy i wkładamy do słoika wraz ze skórką z cytryny, tymiankiem i liśćmi laurowymi.
5
Gorącą oliwą zalewamy grzyby .
6
Słoik zamykamy i odstawiamy w chłodne miejsce.