Grzyby smażone

m7
Grzyby smażone

0

3 / 1

Bardziej syta wersja smażonych grzybów.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

10 szt. prawdziwki

1 szt. cebula

3 szt. owoc jałowca

7 szt. kolendra

1 szt. ziele angielskie

1 szt. liść laurowy

Przygotowanie


1

Słoninę lub boczek podsmażamy na patelni. Dodajemy cebulę pokrojoną w talarki. Smażymy kilka minut, aż boczek się będzie wytapiał.

2

Dodajemy grubo pokrojone prawdziwki. Wrzućmy liść laurowy i ziele angielskie.

3

Owoce jałowca oraz kolendrę ubijamy w moździerzu i dodajemy go grzybów, gdy zaczną puszczać soki. Smażymy do momentu wyparowania soków.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły