Grzyby smażone
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Grzyby smażone](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977029272.jpeg&w=3840&q=75)
Bardziej syta wersja smażonych grzybów.
1
3 / 1
Bardziej syta wersja smażonych grzybów.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
10 szt. prawdziwki
1 szt. cebula
3 szt. owoc jałowca
7 szt. kolendra
1 szt. ziele angielskie
1 szt. liść laurowy
Przygotowanie
1
Słoninę lub boczek podsmażamy na patelni. Dodajemy cebulę pokrojoną w talarki. Smażymy kilka minut, aż boczek się będzie wytapiał.
2
Dodajemy grubo pokrojone prawdziwki. Wrzućmy liść laurowy i ziele angielskie.
3
Owoce jałowca oraz kolendrę ubijamy w moździerzu i dodajemy go grzybów, gdy zaczną puszczać soki. Smażymy do momentu wyparowania soków.