Example thumb
0

Składniki

2 Kilogramy
grzyby leśne
3 Litry
woda
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Grzyby dobrze czyścimy, gotujemy w wodzie dwie godziny. Następnie wylewamy na durszlak i czekamy aż dobrze obciekną z wody.
  2. Grzyby następnie układamy na tacy (tak, by jeden nie dotykał drugiego), wkładamy do zamrażalnika na 30 minut by się zmroziły. Następnie przekładamy do torebki foliowej i zamrażamy.
  3. Najpierw zamrażamy na tacy, by grzyby w torebce się nie posklejały i zbytnio nie straciły na wyglądzie;)
  4. Tak przygotowane grzyby są świetne jako dodatek do sosów, pierogów, krokietów, kapusty wigilijnej i wszelakich potraw, do których używamy własnoręcznie zebranych grzybów.

Opis

Świetne do sosu, krokietów, kapusty, na święta...

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!