0

Składniki

2 Kilogramy
grzyby leśne
3 Litry
woda
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Grzyby dobrze czyścimy, gotujemy w wodzie dwie godziny. Następnie wylewamy na durszlak i czekamy aż dobrze obciekną z wody.
  2. Grzyby następnie układamy na tacy (tak, by jeden nie dotykał drugiego), wkładamy do zamrażalnika na 30 minut by się zmroziły. Następnie przekładamy do torebki foliowej i zamrażamy.
  3. Najpierw zamrażamy na tacy, by grzyby w torebce się nie posklejały i zbytnio nie straciły na wyglądzie;)
  4. Tak przygotowane grzyby są świetne jako dodatek do sosów, pierogów, krokietów, kapusty wigilijnej i wszelakich potraw, do których używamy własnoręcznie zebranych grzybów.

Opis

Świetne do sosu, krokietów, kapusty, na święta...

Podobne przepisy

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Wagonik z makaronu Mini Świderki z czekoladą

Łatwy Do 40 min
Wagonik z makaronu Mini Świderki z czekoladą

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Camembert zapiekany w bułce z dżemem

Łatwy Do 40 min
Camembert zapiekany w bułce z dżemem

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min
Czekoladowe gofry z makaronu

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min
Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!