Grzyby mrożone - jako zapasy na zimę

m7
Grzyby mrożone - jako zapasy na zimę

0

0 / 0

Świetne do sosu, krokietów, kapusty, na święta...

2

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 kg grzyby leśne

3 l woda

Przygotowanie


1

Grzyby dobrze czyścimy, gotujemy w wodzie dwie godziny. Następnie wylewamy na durszlak i czekamy aż dobrze obciekną z wody.

2

Grzyby następnie układamy na tacy (tak, by jeden nie dotykał drugiego), wkładamy do zamrażalnika na 30 minut by się zmroziły. Następnie przekładamy do torebki foliowej i zamrażamy.

3

Najpierw zamrażamy na tacy, by grzyby w torebce się nie posklejały i zbytnio nie straciły na wyglądzie;)

4

Tak przygotowane grzyby są świetne jako dodatek do sosów, pierogów, krokietów, kapusty wigilijnej i wszelakich potraw, do których używamy własnoręcznie zebranych grzybów.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły