Grzyby marynowane

m7
Grzyby marynowane

1

5 / 2

Grzyby marynowane, jako zakąska i wspomnienie lata...

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg grzyby leśne

1 szkl. woda

1 szkl. ocet

1 szt. cebula

3 szt. liść laurowy

4 szt. ziele angielskie

2 łyżka sól

2 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Grzyby starannie przebrać, dokładnie oczyścić, umyć, osączyć.

2

Wrzucić do wrzącej wody z łyżką soli i całą cebulą, ugotować aż zmiękną, wyjąć, osączyć.

3

Włożyć do wcześniej wyparzonych słoików i ostudzić.

4

Wodę zagotować z octem, cukrem, resztą soli i przyprawami, ostudzić.

5

Przygotowanym octem zalać grzyby, zamknąć słoiki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

70

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły