Grzyby marynowane
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Grzyby marynowane](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976504598.jpeg&w=3840&q=75)
Grzyby marynowane, jako zakąska i wspomnienie lata...
1
5 / 2
Grzyby marynowane, jako zakąska i wspomnienie lata...
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg grzyby leśne
1 szkl. woda
1 szkl. ocet
1 szt. cebula
3 szt. liść laurowy
4 szt. ziele angielskie
2 łyżka sól
2 łyżka cukier
Przygotowanie
1
Grzyby starannie przebrać, dokładnie oczyścić, umyć, osączyć.
2
Wrzucić do wrzącej wody z łyżką soli i całą cebulą, ugotować aż zmiękną, wyjąć, osączyć.
3
Włożyć do wcześniej wyparzonych słoików i ostudzić.
4
Wodę zagotować z octem, cukrem, resztą soli i przyprawami, ostudzić.
5
Przygotowanym octem zalać grzyby, zamknąć słoiki.