1

Składniki

2 Kilogramy
grzyby leśne
2 Łyżeczki
sól
2 Łyżeczki
ziele angielskie
2 Łyżeczki
pieprz
2 Szklanki
woda
2 Szklanki
ocet
5 Sztuk
liść laurowy
4 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do rondelka wlać ocet i wodę, dodać wszystkie przyprawy, zagotować i nakryć pokrywką.
  2. Zalewę gotować 10 min i zostawić do ostudzenia.
  3. Grzyby oczyścić, dokładnie wypłukać z piasku i osączyć.
  4. W garnku zagotować 2 litry wody, dodać grzyby i gotować na małym ogniu 30 min.
  5. Osączyć na sicie, włożyć do słoików i zimne zalać zalewą (przyprawy równo rozłożyć w słoikach).
  6. Słoiki zamknąć i przechowywać w chłodnym, suchym pomieszczeniu.

Opis

Grzyby marynowane

Podobne przepisy

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!