1

Składniki

2 Kilogramy
grzyby leśne
2 Łyżeczki
sól
2 Łyżeczki
ziele angielskie
2 Łyżeczki
pieprz
2 Szklanki
woda
2 Szklanki
ocet
5 Sztuk
liść laurowy
4 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do rondelka wlać ocet i wodę, dodać wszystkie przyprawy, zagotować i nakryć pokrywką.
  2. Zalewę gotować 10 min i zostawić do ostudzenia.
  3. Grzyby oczyścić, dokładnie wypłukać z piasku i osączyć.
  4. W garnku zagotować 2 litry wody, dodać grzyby i gotować na małym ogniu 30 min.
  5. Osączyć na sicie, włożyć do słoików i zimne zalać zalewą (przyprawy równo rozłożyć w słoikach).
  6. Słoiki zamknąć i przechowywać w chłodnym, suchym pomieszczeniu.

Opis

Grzyby marynowane

Podobne przepisy

Kutia

Średni Ponad 3 godz

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 15 min

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!