Grzyby leśne duszone
m7
Mnie najbardziej smakują podgrzybki robione według tego przepisu lub maślaki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
247
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Mnie najbardziej smakują podgrzybki robione według tego przepisu lub maślaki.
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. cebula
2 łyżka mąka pszenna tortowa
80 dag. grzyby leśne
0.50 szkl. śmietana 18%
Przygotowanie
Grzyby i cebulę pokroić w cienkie plasterki.
Następnie dusić je we własnym sosie do miękkości.
Pod koniec dodać tłuszcz i doprawić do smaku.
Oprószyć mąką i chwilę poddusić.
Przyprawić śmietaną oraz solą i pieprzem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
247
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.