0

Składniki

1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
80 Dekagramów
grzyby leśne
0.5 Szklanki
śmietana 18%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Grzyby i cebulę pokroić w cienkie plasterki.
  2. Następnie dusić je we własnym sosie do miękkości.
  3. Pod koniec dodać tłuszcz i doprawić do smaku.
  4. Oprószyć mąką i chwilę poddusić.
  5. Przyprawić śmietaną oraz solą i pieprzem.

Opis

Mnie najbardziej smakują podgrzybki robione według tego przepisu lub maślaki.

Podobne przepisy

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kotlecik z mięsa mielonego z dodatkiem frytek i ketchupu

Łatwy Do 40 min
Kotlecik z mięsa mielonego z dodatkiem frytek i ketchupu

Łazankowe trendy

Średni Do 15 min
Łazankowe trendy

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Wstążki z sosem grzybowym

Łatwy Do 1 godz
Wstążki z sosem grzybowym

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Średni Do 2 godz
Aromatyczna fasolka po bretońsku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!