0

Składniki

1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
80 Dekagramów
grzyby leśne
0.5 Szklanki
śmietana 18%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Grzyby i cebulę pokroić w cienkie plasterki.
  2. Następnie dusić je we własnym sosie do miękkości.
  3. Pod koniec dodać tłuszcz i doprawić do smaku.
  4. Oprószyć mąką i chwilę poddusić.
  5. Przyprawić śmietaną oraz solą i pieprzem.

Opis

Mnie najbardziej smakują podgrzybki robione według tego przepisu lub maślaki.

Podobne przepisy

Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Przepis
Trudny Do 40 min
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Łazankowe trendy

Przepis
Średni Do 15 min
Łazankowe trendy

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kotlecik z mięsa mielonego z dodatkiem frytek i ketchupu

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotlecik z mięsa mielonego z dodatkiem frytek i ketchupu

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!