Grzyby leśne duszone

m7
Grzyby leśne duszone

0

0 / 0

Mnie najbardziej smakują podgrzybki robione według tego przepisu lub maślaki.

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szt. cebula

2 łyżka mąka pszenna tortowa

80 dag. grzyby leśne

0.50 szkl. śmietana 18%

Przygotowanie


1

Grzyby i cebulę pokroić w cienkie plasterki.

2

Następnie dusić je we własnym sosie do miękkości.

3

Pod koniec dodać tłuszcz i doprawić do smaku.

4

Oprószyć mąką i chwilę poddusić.

5

Przyprawić śmietaną oraz solą i pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

247

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

25

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły