Grzyby

m7
Grzyby

0

0 / 0

Takie grzyby najlepsze są do obiadu. Serdecznie polecam - pycha!

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg grzyby leśne

0.50 kg cebula

1 szczyp. papryka ostra

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

0.50 szkl. olej słonecznikowy

0.50 szkl. woda

6 łyżka cukier

6 łyżka ocet

3 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

Przygotowanie


1

Twarde grzyby umyć i pokroić w paski.

2

Gotować w wodzie same bez przypraw 15 min.

3

Przygotować zalewę. Gotować wszystko razem z grzybami 10 min.

4

Nałożyć do słoików - pasteryzować.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

476

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

37

gram

Tłuszcze

31

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły