Grzyby
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Grzyby](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973737800.jpeg&w=3840&q=75)
Takie grzyby najlepsze są do obiadu. Serdecznie polecam - pycha!
0
0 / 0
Takie grzyby najlepsze są do obiadu. Serdecznie polecam - pycha!
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg grzyby leśne
0.50 kg cebula
1 szczyp. papryka ostra
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
0.50 szkl. olej słonecznikowy
0.50 szkl. woda
6 łyżka cukier
6 łyżka ocet
3 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
Przygotowanie
1
Twarde grzyby umyć i pokroić w paski.
2
Gotować w wodzie same bez przypraw 15 min.
3
Przygotować zalewę. Gotować wszystko razem z grzybami 10 min.
4
Nałożyć do słoików - pasteryzować.