Grzyby
m7
Takie grzyby najlepsze są do obiadu. Serdecznie polecam - pycha!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
476
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
31
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Takie grzyby najlepsze są do obiadu. Serdecznie polecam - pycha!
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg grzyby leśne
0.50 kg cebula
1 szczyp. papryka ostra
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
0.50 szkl. olej słonecznikowy
0.50 szkl. woda
6 łyżka cukier
6 łyżka ocet
3 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
Przygotowanie
Twarde grzyby umyć i pokroić w paski.
Gotować w wodzie same bez przypraw 15 min.
Przygotować zalewę. Gotować wszystko razem z grzybami 10 min.
Nałożyć do słoików - pasteryzować.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
476
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
31
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.