Grzybowy gulasz z podrobów drobiowych

m7
Grzybowy gulasz z podrobów drobiowych

0

0 / 0

Smaczna, tania potrawa.

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

150 śmietanka kremowa 30%

1 kg podroby drobiowe

2 łyżecz. mąka pszenna tortowa

1 łyżecz. sól

1 łyżecz. pieprz ziołowy

30 g grzyby suszone

30 g masło

2 szt. cebula

Przygotowanie


1

Podroby umyć zalać wodą, posolić i gotować na małym ogniu. Grzyby suszone opłukać i dorzucić do potrawy - gotować około 45 minut. Cebule zrumienić na na maśle i dołożyć do potrawy. Gotować do miękkości. Na koniec podbić śmietaną z mąką i doprawić sola oraz pieprzem. Podawać z kaszą albo ziemniakami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły