Grzybowy gulasz z podrobów drobiowych
m7
Smaczna, tania potrawa.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
418
kcal
Białka
48
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczna, tania potrawa.
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
150 śmietanka kremowa 30%
1 kg podroby drobiowe
2 łyżecz. mąka pszenna tortowa
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. pieprz ziołowy
30 g grzyby suszone
30 g masło
2 szt. cebula
Przygotowanie
Podroby umyć zalać wodą, posolić i gotować na małym ogniu. Grzyby suszone opłukać i dorzucić do potrawy - gotować około 45 minut. Cebule zrumienić na na maśle i dołożyć do potrawy. Gotować do miękkości. Na koniec podbić śmietaną z mąką i doprawić sola oraz pieprzem. Podawać z kaszą albo ziemniakami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
418
kcal
Białka
48
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.