Grzybowe spaghetti z polędwiczkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Grzybowe spaghetti z polędwiczkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973053886.jpeg&w=3840&q=75)
Sprawdź przepis na przepyszny makaron grzybowy z delikatną polędwiczką wieprzową, zabielany tłustą śmietaną, z aromatem cebulki i czosnku. Przypraw do smaku, oprósz tymiankiem i wymieszaj z makaronem typu spaghetti przygotowanym al dente.
19
4.3 / 4
Sprawdź przepis na przepyszny makaron grzybowy z delikatną polędwiczką wieprzową, zabielany tłustą śmietaną, z aromatem cebulki i czosnku. Przypraw do smaku, oprósz tymiankiem i wymieszaj z makaronem typu spaghetti przygotowanym al dente.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella spaghetti
300 g polędwiczka wieprzowa
3 szt. cebula
3 szt. ząbek czosnku
1 łyżecz. tymianek
30 g grzyby suszone
250 śmietana 30%
3 łyżka masło
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Grzyby namaczamy (taką ilością wody, aby przykryła grzyby) i zagotowujemy. Gotujemy do momentu, aż prawie cała woda odparuje.
Cebulę i czosnek drobno siekamy.
Polędwiczkę wieprzową tniemy na plasterki.
Na maśle podsmażamy pokrojoną w plasterki polędwiczkę i dodajemy posiekaną cebulę i czosnek.
Dodajemy grzyby, śmietankę i gotujemy, aż sos zgęstnieje.
Dodajemy makaron. Całość delikatnie oprószamy listkami tymianku.