19

Składniki

400 Gramów
300 Gramów
Polędwiczka wieprzowa
3 Sztuki
cebula
3 Sztuki
ząbek czosnku
1 Łyżeczka
tymianek
30 Gramów
grzyby suszone
250 Mililitrów
Śmietana 30%
3 Łyżki
masło
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Grzyby namaczamy (taką ilością wody, aby przykryła grzyby) i zagotowujemy. Gotujemy do momentu, aż prawie cała woda odparuje.
  3. Cebulę i czosnek drobno siekamy.
  4. Polędwiczkę wieprzową tniemy na plasterki.
  5. Na maśle podsmażamy pokrojoną w plasterki polędwiczkę i dodajemy posiekaną cebulę i czosnek.
  6. Dodajemy grzyby, śmietankę i gotujemy, aż sos zgęstnieje.
  7. Dodajemy makaron. Całość delikatnie oprószamy listkami tymianku.

Podobne przepisy

Rozgrzewające curry indyjskie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Rozgrzewające curry indyjskie

Mini Muffinki z warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Mini Muffinki z warzywami

Zapiekanka makaronowa z makaronem świdry

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka makaronowa z makaronem świdry

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Włoski sos pomidorowy z makaronem „świderki”

Przepis
Średni Do 1 godz
Włoski sos pomidorowy z makaronem „świderki”

Zupa krem z zielonego groszku z łazankami

Przepis
Średni Do 40 min
Zupa krem z zielonego groszku z łazankami

Śmietankowy indyk z marchewką i groszkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Śmietankowy indyk z marchewką i groszkiem

Makaronowe muffinki z szynką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaronowe muffinki z szynką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!