Grzybowe spaghetti z polędwiczkami
lubella
Sprawdź przepis na przepyszny makaron grzybowy z delikatną polędwiczką wieprzową, zabielany tłustą śmietaną, z aromatem cebulki i czosnku. Przypraw do smaku, oprósz tymiankiem i wymieszaj z makaronem typu spaghetti przygotowanym al dente.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
725
kcal
Białka
37
gram
Węglowodany
81
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
19
4.3 / 4
Sprawdź przepis na przepyszny makaron grzybowy z delikatną polędwiczką wieprzową, zabielany tłustą śmietaną, z aromatem cebulki i czosnku. Przypraw do smaku, oprósz tymiankiem i wymieszaj z makaronem typu spaghetti przygotowanym al dente.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella spaghetti
300 g polędwiczka wieprzowa
3 szt. cebula
3 szt. ząbek czosnku
1 łyżecz. tymianek
30 g grzyby suszone
250 śmietana 30%
3 łyżka masło
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Grzyby namaczamy (taką ilością wody, aby przykryła grzyby) i zagotowujemy. Gotujemy do momentu, aż prawie cała woda odparuje.
Cebulę i czosnek drobno siekamy.
Polędwiczkę wieprzową tniemy na plasterki.
Na maśle podsmażamy pokrojoną w plasterki polędwiczkę i dodajemy posiekaną cebulę i czosnek.
Dodajemy grzyby, śmietankę i gotujemy, aż sos zgęstnieje.
Dodajemy makaron. Całość delikatnie oprószamy listkami tymianku.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
725
kcal
Białka
37
gram
Węglowodany
81
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.