Grzybowa lazania bez zapiekana
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
tyna
![Grzybowa lazania bez zapiekana](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F7352-1702058002509.jpeg&w=3840&q=75)
Prosty i oryginalny sposób na lazanię.
0
0 / 0
Prosty i oryginalny sposób na lazanię.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz, sól do smaku
1 szkl. śmietana 18%
4 szt. makaron lazania lubella
1 szt. cebula
2 łyżka olej
23 dag. pieczarki
Przygotowanie
1
Lazanię ugotować na półtwardo w osolonej wodzie.
2
Pieczarki umyć i pokroić w grubą kostkę. Usmażyć z cebulką na oleju.
3
Do podsmażonych pieczarek dodać śmietanę.
4
Kromki bułki smarować oliwą i natrzeć czosnkiem, podsmażyć na suchej patelni.
5
Ugotowaną lazanię dodać do sosu i gotować 1 min. Lazanię podawać z czosnkowymi grzankami.