0

Składniki

1 Szczypta
Pieprz, sól do smaku
1 Szklanka
śmietana 18%
4 Sztuki
ingridient
makaron lazania Lubella
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
olej
23 Dekagramy
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Lazanię gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie.
  2. Kromki bułki smarujemy oliwą i nacieramy czosnkiem, podsmażamy na suchej patelni.
  3. Ugotowaną lazanię dodajemy do sosu i gotujemy 1 min. Lazanię podajemy z czosnkowymi grzankami.
  4. Pieczarki, umyte pokrojone w grubą kostkę smażymy z cebulką na oleju.
  5. Do podsmażonych pieczarek dodajemy śmietanę.

Opis

Prosty i oryginalny sposób na lazanię.

Podobne przepisy

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Łazankowe trendy

Przepis
Średni Do 15 min
Łazankowe trendy

Leczo wegetariańskie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Leczo wegetariańskie

Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej o...

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej odsłonie

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!