0

Składniki

1 Szczypta
Pieprz, sól do smaku
1 Szklanka
śmietana 18%
4 Sztuki
ingridient
makaron lazania Lubella
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
olej
23 Dekagramy
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Lazanię gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie.
  2. Kromki bułki smarujemy oliwą i nacieramy czosnkiem, podsmażamy na suchej patelni.
  3. Ugotowaną lazanię dodajemy do sosu i gotujemy 1 min. Lazanię podajemy z czosnkowymi grzankami.
  4. Pieczarki, umyte pokrojone w grubą kostkę smażymy z cebulką na oleju.
  5. Do podsmażonych pieczarek dodajemy śmietanę.

Opis

Prosty i oryginalny sposób na lazanię.

Podobne przepisy

Pieczone żeberka z sosem śliwkowym

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Pieczone żeberka z sosem śliwkowym

Łazankowe trendy

Przepis
Średni Do 15 min
Łazankowe trendy

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Leczo wegetariańskie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Leczo wegetariańskie

Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej o...

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej odsłonie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!