0

Składniki

1 Szczypta
Pieprz, sól do smaku
1 Szklanka
śmietana 18%
4 Sztuki
ingridient
makaron lazania Lubella
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
olej
23 Dekagramy
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Lazanię gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie.
  2. Kromki bułki smarujemy oliwą i nacieramy czosnkiem, podsmażamy na suchej patelni.
  3. Ugotowaną lazanię dodajemy do sosu i gotujemy 1 min. Lazanię podajemy z czosnkowymi grzankami.
  4. Pieczarki, umyte pokrojone w grubą kostkę smażymy z cebulką na oleju.
  5. Do podsmażonych pieczarek dodajemy śmietanę.

Opis

Prosty i oryginalny sposób na lazanię.

Podobne przepisy

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Łazankowe trendy

Średni Do 15 min
Łazankowe trendy

Leczo wegetariańskie

Łatwy Do 40 min
Leczo wegetariańskie

Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej o...

Średni Do 1,5 godz
Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej o...

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Cannelloni bez wysiłku

Średni Do 1 godz
Cannelloni bez wysiłku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!