Grzybowa lazania bez zapiekana

tyna
Grzybowa lazania bez zapiekana

0

0 / 0

Prosty i oryginalny sposób na lazanię.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz, sól do smaku

1 szkl. śmietana 18%

4 szt. makaron lazania lubella

1 szt. cebula

2 łyżka olej

23 dag. pieczarki

Przygotowanie


1

Lazanię ugotować na półtwardo w osolonej wodzie.

2

Pieczarki umyć i pokroić w grubą kostkę. Usmażyć z cebulką na oleju.

3

Do podsmażonych pieczarek dodać śmietanę.

4

Kromki bułki smarować oliwą i natrzeć czosnkiem, podsmażyć na suchej patelni.

5

Ugotowaną lazanię dodać do sosu i gotować 1 min. Lazanię podawać z czosnkowymi grzankami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

512

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

36

gram

Tłuszcze

35

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły