Grzybki w zalewie

m7
Grzybki w zalewie

0

0 / 0

Troszkę inna wersja tradycyjnych grzybów w zalewie.Co prawda teraz nie sezon na świeże grzybki ale gdy przyjdzie czas na grzybobranie-nie będzie czasu na pisanie.

12

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

0.50 kg cebula

2 kg grzyby

1 szkl. olej rzepakowy uniwersalny

1 szkl. woda przegotowana

0.50 szkl. oct

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

1 szt. ketchup kotlin z piekła rodem extra hot

1 szt. ziele angielskie

4 szt. liść laurowy

1 szt. pieprz czarny

6 łyżka cukier

1 łyżka sól biała

Przygotowanie


1

Grzyby oczyścić,umyć i pokroić na mniejsze kawałki.(wedle uznania)

2

gotować 30 minut.

3

cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na łyżce oleju.

4

wszystkie składniki razem wymieszać i dodać ugotowane,odcedzone grzyby.

5

włożyć do słoików i gotować 20 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

380

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

30

gram

Tłuszcze

25

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły