0

Składniki

0.5 Kilograma
cebula
2 Kilogramy
Grzyby
1 Szklanka
olej rzepakowy uniwersalny
1 Szklanka
Woda przegotowana
0.5 Szklanki
Oct
1 Sztuka
koncentrat pomidorowy 30%
1 Sztuka
Ketchup pikantny
1 Sztuka
ziele angielskie
4 Sztuki
liść laurowy
1 Sztuka
pieprz czarny
6 Łyżek
cukier
1 Łyżka
sól biała
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Grzyby oczyścić,umyć i pokroić na mniejsze kawałki.(wedle uznania)
  2. gotować 30 minut.
  3. cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na łyżce oleju.
  4. wszystkie składniki razem wymieszać i dodać ugotowane,odcedzone grzyby.
  5. włożyć do słoików i gotować 20 minut.

Opis

Troszkę inna wersja tradycyjnych grzybów w zalewie.Co prawda teraz nie sezon na świeże grzybki ale gdy przyjdzie czas na grzybobranie-nie będzie czasu na pisanie.

Podobne przepisy

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min

Kutia

Średni Ponad 3 godz

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz

Pierniczki

Średni Do 1 godz

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!