Grzybki w zalewie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Grzybki w zalewie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974925833.jpeg&w=3840&q=75)
Troszkę inna wersja tradycyjnych grzybów w zalewie.Co prawda teraz nie sezon na świeże grzybki ale gdy przyjdzie czas na grzybobranie-nie będzie czasu na pisanie.
0
0 / 0
Troszkę inna wersja tradycyjnych grzybów w zalewie.Co prawda teraz nie sezon na świeże grzybki ale gdy przyjdzie czas na grzybobranie-nie będzie czasu na pisanie.
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
0.50 kg cebula
2 kg grzyby
1 szkl. olej rzepakowy uniwersalny
1 szkl. woda przegotowana
0.50 szkl. oct
1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz
1 szt. ketchup kotlin z piekła rodem extra hot
1 szt. ziele angielskie
4 szt. liść laurowy
1 szt. pieprz czarny
6 łyżka cukier
1 łyżka sól biała
Przygotowanie
Grzyby oczyścić,umyć i pokroić na mniejsze kawałki.(wedle uznania)
gotować 30 minut.
cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na łyżce oleju.
wszystkie składniki razem wymieszać i dodać ugotowane,odcedzone grzyby.
włożyć do słoików i gotować 20 minut.