Grzybki w sosie śmietanowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Grzybki w sosie śmietanowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F10371-1702058216112.jpeg&w=3840&q=75)
Wspaniała przystawka na imprezę
1
0 / 0
Wspaniała przystawka na imprezę
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
250 śmietanka kremowa 30%
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. cukier
50 dag. maślaki
Przygotowanie
1
Maślaki oczyszczamy, gotujemy odpowiednia ilość wody lekko osoloną i na wrzątek wrzucamy maślaki i gotujemy 10-15 minut. Odcedzamy, wrzucamy na patelnię i i zalewamy śmietanką. Doprawiamy pieprzem, cukrem i solą, na wolnym ogniu gotujemy ok 10 minut, do czasu aż sos zrobi się gęsty.
2
Wykładamy na talerzyk.