1

Składniki

250 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
cukier
50 Dekagramów
Maślaki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Maślaki oczyszczamy, gotujemy odpowiednia ilość wody lekko osoloną i na wrzątek wrzucamy maślaki i gotujemy 10-15 minut. Odcedzamy, wrzucamy na patelnię i i zalewamy śmietanką. Doprawiamy pieprzem, cukrem i solą, na wolnym ogniu gotujemy ok 10 minut, do czasu aż sos zrobi się gęsty.
  2. Wykładamy na talerzyk.

Opis

Wspaniała przystawka na imprezę

Podobne przepisy

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min.

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz.

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min.

Kutia

Średni Ponad 3 godz.

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Łatwy Do 40 min.

Pierniczki

Średni Do 1 godz.

Sałatka z grillowanymi warzywami

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!