Grzybki marynowane domowe
m7
Doskonała zakąska.
1
0 / 0
Doskonała zakąska.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
2 kg grzyby leśne
2 łyżecz. sól
1 l woda
1 szkl. ocet
10 szt. pieprz
10 szt. ziele angielskie
5 szt. liść laurowy
1 szt. cebula
1 łyżka cukier
Przygotowanie
1
Do wrzącej wody dodać oczyszczone grzyby, sól, cebulę.
2
Gotować aż grzybki będą miękkie, około 30 minut.
3
W drugim garnku ocet rozcieńczyć w litrze wody.
4
Dodać cebulę, sól, cukier, przyprawy.
5
Gotować 20 minut.
6
Zagotowaną zalewą zalewać grzybki, wcześniej włożone do słoików.
7
Na koniec do słoików wrzucić ziele angielskie (2szt), liść laurowy (1 szt), ziarenka pieprzu (2szt).
8
Słoiki zakręcić. Po kilku dniach można spożywać.