1

Składniki

2 Kilogramy
grzyby leśne
2 Łyżeczki
sól
1 Litr
woda
1 Szklanka
ocet
10 Sztuk
pieprz
10 Sztuk
ziele angielskie
5 Sztuk
liść laurowy
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do wrzącej wody dodajemy oczyszczone grzyby, sól cebulę.
  2. Gotujemy aż grzybki będą miękkie, około 30 minut.
  3. W drugim garnku ocet rozcieńczamy w litrze wody.
  4. Dodajemy cebulę, sól, cukier, przyprawy.
  5. Gotujemy 20 minut.
  6. Zagotowaną zalewą zalewamy grzybki, wcześniej włożone do słoików.
  7. Na koniec do słoików wrzucamy ziele angielskie(2szt), liść laurowy(1 szt), pieprz (2szt).
  8. Słoiki zakręcamy.
  9. Po kilku dniach wykładamy na półmisek.

Opis

Doskonała zakąska.

Podobne przepisy

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min.

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min.

Kutia

Średni Ponad 3 godz.

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!