Grzybki marynowane domowe

m7
Grzybki marynowane domowe

Średnia 0 / 0

Oceń!

Doskonała zakąska.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 kg grzyby leśne

2 łyżecz. sól

1 l woda

1 szkl. ocet

10 szt. pieprz

10 szt. ziele angielskie

5 szt. liść laurowy

1 szt. cebula

1 łyżka cukier

Przygotowanie


Do wrzącej wody dodać oczyszczone grzyby, sól, cebulę.

Gotować aż grzybki będą miękkie, około 30 minut.

W drugim garnku ocet rozcieńczyć w litrze wody.

Dodać cebulę, sól, cukier, przyprawy.

Gotować 20 minut.

Zagotowaną zalewą zalewać grzybki, wcześniej włożone do słoików.

Na koniec do słoików wrzucić ziele angielskie (2szt), liść laurowy (1 szt), ziarenka pieprzu (2szt).

Słoiki zakręcić. Po kilku dniach można spożywać.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

151

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

22

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły