1

Składniki

2 Kilogramy
grzyby leśne
2 Łyżeczki
sól
1 Litr
woda
1 Szklanka
ocet
10 Sztuk
pieprz
10 Sztuk
ziele angielskie
5 Sztuk
liść laurowy
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do wrzącej wody dodajemy oczyszczone grzyby, sól cebulę.
  2. Gotujemy aż grzybki będą miękkie, około 30 minut.
  3. W drugim garnku ocet rozcieńczamy w litrze wody.
  4. Dodajemy cebulę, sól, cukier, przyprawy.
  5. Gotujemy 20 minut.
  6. Zagotowaną zalewą zalewamy grzybki, wcześniej włożone do słoików.
  7. Na koniec do słoików wrzucamy ziele angielskie(2szt), liść laurowy(1 szt), pieprz (2szt).
  8. Słoiki zakręcamy.
  9. Po kilku dniach wykładamy na półmisek.

Opis

Doskonała zakąska.

Podobne przepisy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!