Example thumb
1

Składniki

2 Kilogramy
grzyby leśne
2 Łyżeczki
sól
1 Litr
woda
1 Szklanka
ocet
10 Sztuk
pieprz
10 Sztuk
ziele angielskie
5 Sztuk
liść laurowy
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
cukier
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Do wrzącej wody dodajemy oczyszczone grzyby, sól cebulę.
  2. Gotujemy aż grzybki będą miękkie, około 30 minut.
  3. W drugim garnku ocet rozcieńczamy w litrze wody.
  4. Dodajemy cebulę, sól, cukier, przyprawy.
  5. Gotujemy 20 minut.
  6. Zagotowaną zalewą zalewamy grzybki, wcześniej włożone do słoików.
  7. Na koniec do słoików wrzucamy ziele angielskie(2szt), liść laurowy(1 szt), pieprz (2szt).
  8. Słoiki zakręcamy.
  9. Po kilku dniach wykładamy na półmisek.

Opis

Doskonała zakąska.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!