1

Składniki

2 Kilogramy
grzyby leśne
2 Łyżeczki
sól
1 Litr
woda
1 Szklanka
ocet
10 Sztuk
pieprz
10 Sztuk
ziele angielskie
5 Sztuk
liść laurowy
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do wrzącej wody dodajemy oczyszczone grzyby, sól cebulę.
  2. Gotujemy aż grzybki będą miękkie, około 30 minut.
  3. W drugim garnku ocet rozcieńczamy w litrze wody.
  4. Dodajemy cebulę, sól, cukier, przyprawy.
  5. Gotujemy 20 minut.
  6. Zagotowaną zalewą zalewamy grzybki, wcześniej włożone do słoików.
  7. Na koniec do słoików wrzucamy ziele angielskie(2szt), liść laurowy(1 szt), pieprz (2szt).
  8. Słoiki zakręcamy.
  9. Po kilku dniach wykładamy na półmisek.

Opis

Doskonała zakąska.

Podobne przepisy

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!