Grzybki marynowane domowe

m7
Grzybki marynowane domowe

1

0 / 0

Doskonała zakąska.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 kg grzyby leśne

2 łyżecz. sól

1 l woda

1 szkl. ocet

10 szt. pieprz

10 szt. ziele angielskie

5 szt. liść laurowy

1 szt. cebula

1 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Do wrzącej wody dodać oczyszczone grzyby, sól, cebulę.

2

Gotować aż grzybki będą miękkie, około 30 minut.

3

W drugim garnku ocet rozcieńczyć w litrze wody.

4

Dodać cebulę, sól, cukier, przyprawy.

5

Gotować 20 minut.

6

Zagotowaną zalewą zalewać grzybki, wcześniej włożone do słoików.

7

Na koniec do słoików wrzucić ziele angielskie (2szt), liść laurowy (1 szt), ziarenka pieprzu (2szt).

8

Słoiki zakręcić. Po kilku dniach można spożywać.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły