Grzybki marynowane

m7
Grzybki marynowane

0

0 / 0

Te marynowane grzybki zawsze smakują.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg grzyby leśne

1 szcz. pieprz

1 szcz. cukier

4 szt. liść laurowy

4 szt. ziele angielskie

2 łyżka sól

0.50 l woda

0.50 l ocet

Przygotowanie


1

Grzyby dokładnie oczyścić, następnie włożyć je do garnka, zalać wodą, dodać sól, cukier i gotować 10-15 minut. Po tym czasie wlać ocet oraz wrzucić ziele angielskie, liście laurowe oraz pieprz.

2

Wszystko razem gotować około 10 minut.

3

Następnie grzyby przełożyć do słoików, dodać przyprawy i zalać zalewą w której się gotowały.

4

Słoiki z grzybkami pasteryzować przez około 15 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły