Grzybki marynowane
m7
Te marynowane grzybki zawsze smakują.
0
0 / 0
Te marynowane grzybki zawsze smakują.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg grzyby leśne
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. cukier
4 szt. liść laurowy
4 szt. ziele angielskie
2 łyżka sól
0.50 l woda
0.50 l ocet
Przygotowanie
1
Grzyby dokładnie oczyścić, następnie włożyć je do garnka, zalać wodą, dodać sól, cukier i gotować 10-15 minut. Po tym czasie wlać ocet oraz wrzucić ziele angielskie, liście laurowe oraz pieprz.
2
Wszystko razem gotować około 10 minut.
3
Następnie grzyby przełożyć do słoików, dodać przyprawy i zalać zalewą w której się gotowały.
4
Słoiki z grzybkami pasteryzować przez około 15 minut.