Grzybki marynowane

m7

Te marynowane grzybki zawsze smakują.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
65
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Te marynowane grzybki zawsze smakują.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg grzyby leśne
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. cukier
4 szt. liść laurowy
4 szt. ziele angielskie
2 łyżka sól
0.50 l woda
0.50 l ocet
Przygotowanie
Grzyby dokładnie oczyścić, następnie włożyć je do garnka, zalać wodą, dodać sól, cukier i gotować 10-15 minut. Po tym czasie wlać ocet oraz wrzucić ziele angielskie, liście laurowe oraz pieprz.
Wszystko razem gotować około 10 minut.
Następnie grzyby przełożyć do słoików, dodać przyprawy i zalać zalewą w której się gotowały.
Słoiki z grzybkami pasteryzować przez około 15 minut.