Grzybki marynowane

m7
Grzybki marynowane

Średnia 0 / 0

Oceń!

Te marynowane grzybki zawsze smakują.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg grzyby leśne

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. cukier

4 szt. liść laurowy

4 szt. ziele angielskie

2 łyżka sól

0.50 l woda

0.50 l ocet

Przygotowanie


Grzyby dokładnie oczyścić, następnie włożyć je do garnka, zalać wodą, dodać sól, cukier i gotować 10-15 minut. Po tym czasie wlać ocet oraz wrzucić ziele angielskie, liście laurowe oraz pieprz.

Wszystko razem gotować około 10 minut.

Następnie grzyby przełożyć do słoików, dodać przyprawy i zalać zalewą w której się gotowały.

Słoiki z grzybkami pasteryzować przez około 15 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

65

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły