Grzybki "lemieszki"

m7
Grzybki  "lemieszki"

0

0 / 0

Ciasteczka - łatwo i szybko je wykonasz, a oryginalny efekt Cię zaskoczy. Robienie tych ciasteczek to świetny pomysł na spędzenie czasu z dziećmi.

6

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

0.50 kg mąka pszenna tortowa

1 szcz. mak niebieski

1 kost. margaryna zwykła

1 szkl. śmietana 12%

1 szt. białko jaja kurzego

1 szt. polewa czekoladowa

Przygotowanie


1

Z mąki, margaryny i śmietany zagnieść ciasto. Zostawić na 1 godzinę w lodówce.

2

Po schłodzeniu rozwałkować jak na makaron, szklanką wyciąć parzystą liczbę krążków.

3

Połowę krążków upiec na wierzchu foremek do babeczek. W pozostałej części krążków zrobić po środku dziurki (np. zakrętką od butelki) i upiec.

4

Z odpadków ciasta po wycinaniu krążków zrobić korzonki grzybków.

5

Jeden koniec maczać w białku, a potem obtoczyć w maku i upiec.

6

Po wystudzeniu kapelusze nadziewamy kremem i wkładamy korzonki.

7

Na koniec smarujemy czapeczkę grzybka polewą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły