0

Składniki

2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
1.5 Szklanki
mąka pszenna
0.5 Szklanki
olej
2 Sztuki
Jaja L
50 Gramów
czekolada
0.5 Opakowania
powidła śliwkowe
250 Mililitrów
Śmietana 30%
1 Łyżka
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy przez drobne sitko. Mieszamy z cukrem i kakao.
  2. Mleko, olej, jajka mieszamy w misce. Wymieszane składniki przelewamy do wcześniej połączonej mąki,proszku, cukru i kakao. Mieszamy do połączenia się składników. Na końcu dodajemy posiekaną czekoladę i całość mieszamy.
  3. Na blaszce układamy papilotki, do każdej z nich wlewamy ciasto do 2/3 ich wysokości . Do masy dodajemy łyżeczkę powideł śliwkowych.
  4. Wkładamy do zimnego piekarnika i pieczemy w temperaturze 170 stopni.
  5. Śmietanę ubić z cukrem pudrem.
  6. Przestudzone babeczki dekorujemy według uznania.

Opis

Pyszne grzeszne babeczki czekoladowe z powidłami śliwkowymi, idealne na każdą okazję!

Podobne przepisy

Tort leśny mech

Przepis
Średni Do 1 godz
Tort leśny mech

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Mazurek piernikowy

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Mazurek piernikowy

Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Muffiny kakaowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffiny kakaowe

Muffinki z czekoladowymi kulkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z czekoladowymi kulkami

Kręgle wodne lub chrusty

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kręgle wodne lub chrusty

Keks drożdżowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Keks drożdżowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!