0

Składniki

2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
1.5 Szklanki
mąka pszenna
0.5 Szklanki
olej
2 Sztuki
jajka
50 Gramów
czekolada
0.5 Opakowania
powidła śliwkowe
250 Mililitrów
Śmietana 30%
1 Łyżka
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy przez drobne sitko. Mieszamy z cukrem i kakao.
  2. Mleko, olej, jajka mieszamy w misce. Wymieszane składniki przelewamy do wcześniej połączonej mąki,proszku, cukru i kakao. Mieszamy do połączenia się składników. Na końcu dodajemy posiekaną czekoladę i całość mieszamy.
  3. Na blaszce układamy papilotki, do każdej z nich wlewamy ciasto do 2/3 ich wysokości . Do masy dodajemy łyżeczkę powideł śliwkowych.
  4. Wkładamy do zimnego piekarnika i pieczemy w temperaturze 170 stopni.
  5. Śmietanę ubić z cukrem pudrem.
  6. Przestudzone babeczki dekorujemy według uznania.

Opis

Pyszne grzeszne babeczki czekoladowe z powidłami śliwkowymi, idealne na każdą okazję!

Podobne przepisy

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Tort leśny mech

Przepis
Średni Do 1 godz
Tort leśny mech

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Przepis
Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

KAKAOWE MINIOMLETY

Przepis
Łatwy Do 15 min
KAKAOWE MINIOMLETY

Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Muffiny kakaowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffiny kakaowe

Muffiny waniliowe świąteczne

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffiny waniliowe świąteczne

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!