0

Składniki

1.2 Kilograma
schab bez kości
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
papryka czerwona słodka
150 Gramów
Ser gouda tłusty
100 Gramów
Surowy boczek
1 Sztuka
cebula
3 Sztuki
ząbek czosnku
2 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Schab ponacinac jak na kotlety ale nie do konca, tak aby powstał "grzebien". Mieso posolić, popieprzyc, natrzec czoskiem rozgniecionym, oprószyc paprykami (ja dodałam jeszcze przyprawe stropolska. Ewentualnie przyprawic wg gustu.
  2. Nastepnie w szczeliny powkladac po plastrze boczku i plastrze sera żółtego. Schab obwiązać sznurkiem, zawinac w folie, włożyc do naczynia żaroodpornego i do piekarnika na 45 minut w 180st. Po tym czasie odwinać z folii i włozyc ponownie do naczynia, obłozyć plastrami cebuli i plasterkami czosnku, polac z wierzchu oliwą, i piec 20 minut Po tym czasie zdjełam przykrywke i podpiekałam jeszcze góre 10-15 minut. Zdjac sznurek. Kroic ukosnie do warstw. Wychodzi bardzo smaczna pieczen i nie ma obawy, ze schab wyjdzie suchy, jest delikatny, soczysty i aromatyczny

Opis

Schab inny niz wszystkie.

Podobne przepisy

Spaghetti z kurczakiem w sosie curry

Łatwy Do 40 min

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz

Makaron Pełne Ziarno świdry z orkiszem z mortadelą, pistacj...

Łatwy Do 40 min

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!