Grzebień ze schabu z boczkiem i serem

m7
Grzebień ze schabu z boczkiem i serem

0

0 / 0

Schab inny niz wszystkie.

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1.20 kg schab bez kości

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. papryka czerwona słodka

150 g ser gouda tłusty

100 g surowy boczek

1 szt. cebula

3 szt. ząbek czosnku

2 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Schab ponacinac jak na kotlety ale nie do konca, tak aby powstał "grzebien". Mieso posolić, popieprzyc, natrzec czoskiem rozgniecionym, oprószyc paprykami (ja dodałam jeszcze przyprawe stropolska. Ewentualnie przyprawic wg gustu.

2

Nastepnie w szczeliny powkladac po plastrze boczku i plastrze sera żółtego. Schab obwiązać sznurkiem, zawinac w folie, włożyc do naczynia żaroodpornego i do piekarnika na 45 minut w 180st. Po tym czasie odwinać z folii i włozyc ponownie do naczynia, obłozyć plastrami cebuli i plasterkami czosnku, polac z wierzchu oliwą, i piec 20 minut Po tym czasie zdjełam przykrywke i podpiekałam jeszcze góre 10-15 minut. Zdjac sznurek. Kroic ukosnie do warstw. Wychodzi bardzo smaczna pieczen i nie ma obawy, ze schab wyjdzie suchy, jest delikatny, soczysty i aromatyczny

Wartości odżywcze na porcję


Energia

709

kcal

Białka

85

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

40

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły