Grzany cydr z pomarańczą i miodem

kontakt_1
Grzany cydr z pomarańczą i miodem

1

0 / 0

Grudzień bez aromatycznego grzańca? Nie ma takiej opcji. Warto jednak spróbować wyjątkowej opcji, czyli... grzanego cydru z pomarańczą i miodem. To połączenie to prawdziwy majstersztyk. Wykonanie banalnie proste, a składniki zawsze pod ręką. Gotowi do działania? :)

3

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 opak. sok pomarańczowy tymbark

1 szt. pomarańcza

1 szt. cydr jabłkowy

Przygotowanie


1

Do garnka wlewamy pół szklanki soku pomarańczowego TYMBARK i dodajemy pół pomarańczy pokrojonej w półplasterki oraz łyżkę miodu wielokwiatowego. Podgrzewamy powoli aż miód się rozpuści.

2

Następnie dolewamy cydr jabłkowy i podgrzewamy kilka minut, ale uważamy żeby nie zagotować (do 78 stopni Celsjusza) . Podajemy w szklance- kuflu, dekorujemy połówką pomarańczy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

460

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

80

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły