Grzany cydr z pomarańczą i miodem
kontakt_1
Grudzień bez aromatycznego grzańca? Nie ma takiej opcji. Warto jednak spróbować wyjątkowej opcji, czyli... grzanego cydru z pomarańczą i miodem. To połączenie to prawdziwy majstersztyk. Wykonanie banalnie proste, a składniki zawsze pod ręką. Gotowi do działania? :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
460
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
80
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Grudzień bez aromatycznego grzańca? Nie ma takiej opcji. Warto jednak spróbować wyjątkowej opcji, czyli... grzanego cydru z pomarańczą i miodem. To połączenie to prawdziwy majstersztyk. Wykonanie banalnie proste, a składniki zawsze pod ręką. Gotowi do działania? :)
3
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 opak. sok pomarańczowy tymbark
1 szt. pomarańcza
1 szt. cydr jabłkowy
Przygotowanie
Do garnka wlewamy pół szklanki soku pomarańczowego TYMBARK i dodajemy pół pomarańczy pokrojonej w półplasterki oraz łyżkę miodu wielokwiatowego. Podgrzewamy powoli aż miód się rozpuści.
Następnie dolewamy cydr jabłkowy i podgrzewamy kilka minut, ale uważamy żeby nie zagotować (do 78 stopni Celsjusza) . Podajemy w szklance- kuflu, dekorujemy połówką pomarańczy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
460
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
80
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.