Grzany cydr z pomarańczą i miodem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_1
![Grzany cydr z pomarańczą i miodem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973503488.jpeg&w=3840&q=75)
Grudzień bez aromatycznego grzańca? Nie ma takiej opcji. Warto jednak spróbować wyjątkowej opcji, czyli... grzanego cydru z pomarańczą i miodem. To połączenie to prawdziwy majstersztyk. Wykonanie banalnie proste, a składniki zawsze pod ręką. Gotowi do działania? :)
1
0 / 0
Grudzień bez aromatycznego grzańca? Nie ma takiej opcji. Warto jednak spróbować wyjątkowej opcji, czyli... grzanego cydru z pomarańczą i miodem. To połączenie to prawdziwy majstersztyk. Wykonanie banalnie proste, a składniki zawsze pod ręką. Gotowi do działania? :)
3
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 opak. sok pomarańczowy tymbark
1 szt. pomarańcza
1 szt. cydr jabłkowy
Przygotowanie
Do garnka wlewamy pół szklanki soku pomarańczowego TYMBARK i dodajemy pół pomarańczy pokrojonej w półplasterki oraz łyżkę miodu wielokwiatowego. Podgrzewamy powoli aż miód się rozpuści.
Następnie dolewamy cydr jabłkowy i podgrzewamy kilka minut, ale uważamy żeby nie zagotować (do 78 stopni Celsjusza) . Podajemy w szklance- kuflu, dekorujemy połówką pomarańczy.