Grzanki z gruszką i serem gorgonzola

kontakt_1
Grzanki z gruszką i serem gorgonzola

0

0 / 0

Wytrawne połączenie składników gruszki i gorgonzoli zawsze się sprawdza. Polecamy przepis na chrupiące grzanki, które są wyśmienitą propozycją na śniadanie lub przekąskę.

4

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szt. bagietka pszenna

1 szt. gruszka

1 opak. ser gorgonzola

1 pęcz. świeża mięta

Przygotowanie


1

Piekarnik rozgrzewamy na 180 stopni.

2

Bagietkę kroimy na kromki. Gruszkę dokładnie myjemy i kroimy w cieniutkie plasterki. Układamy na bagietce razem z serem i doprawiamy pieprzem.

3

Na blaszce wyłożonym papierem pieczemy około 10 minut aż ser się rozpuści.

4

Wierzch dekorujemy surową gruszką oraz posiekaną miętą. Podajemy z sokiem Tymbark Pietruszka z gruszką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1218

kcal

Białka

55

gram

Węglowodany

102

gram

Tłuszcze

63

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły