Grzanki z gruszką i serem gorgonzola
kontakt_1
Wytrawne połączenie składników gruszki i gorgonzoli zawsze się sprawdza. Polecamy przepis na chrupiące grzanki, które są wyśmienitą propozycją na śniadanie lub przekąskę.
0
0 / 0
Wytrawne połączenie składników gruszki i gorgonzoli zawsze się sprawdza. Polecamy przepis na chrupiące grzanki, które są wyśmienitą propozycją na śniadanie lub przekąskę.
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szt. bagietka pszenna
1 szt. gruszka
1 opak. ser gorgonzola
1 pęcz. świeża mięta
Przygotowanie
Piekarnik rozgrzewamy na 180 stopni.
Bagietkę kroimy na kromki. Gruszkę dokładnie myjemy i kroimy w cieniutkie plasterki. Układamy na bagietce razem z serem i doprawiamy pieprzem.
Na blaszce wyłożonym papierem pieczemy około 10 minut aż ser się rozpuści.
Wierzch dekorujemy surową gruszką oraz posiekaną miętą. Podajemy z sokiem Tymbark Pietruszka z gruszką.