Grzanki z gruszką i serem gorgonzola
kontakt_1
Wytrawne połączenie składników gruszki i gorgonzoli zawsze się sprawdza. Polecamy przepis na chrupiące grzanki, które są wyśmienitą propozycją na śniadanie lub przekąskę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1218
kcal
Białka
55
gram
Węglowodany
102
gram
Tłuszcze
63
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Wytrawne połączenie składników gruszki i gorgonzoli zawsze się sprawdza. Polecamy przepis na chrupiące grzanki, które są wyśmienitą propozycją na śniadanie lub przekąskę.
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szt. bagietka pszenna
1 szt. gruszka
1 opak. ser gorgonzola
1 pęcz. świeża mięta
Przygotowanie
Piekarnik rozgrzewamy na 180 stopni.
Bagietkę kroimy na kromki. Gruszkę dokładnie myjemy i kroimy w cieniutkie plasterki. Układamy na bagietce razem z serem i doprawiamy pieprzem.
Na blaszce wyłożonym papierem pieczemy około 10 minut aż ser się rozpuści.
Wierzch dekorujemy surową gruszką oraz posiekaną miętą. Podajemy z sokiem Tymbark Pietruszka z gruszką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1218
kcal
Białka
55
gram
Węglowodany
102
gram
Tłuszcze
63
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.