2

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
8 Sztuk
Ciabatta
6 Sztuk
ząbek czosnku
8 Sztuk
ser żółty
8 Sztuk
Ser brie pełnotłusty
8 Sztuk
Ser wędzony
4 Sztuki
Rozmaryn
5 Łyżek
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło utrzeć z czosnkiem, solą, pieprzem i rozmarynem.
  2. Posmarować nim kromki pieczywa, na wierzch położyć po plasterku każdego z serów.
  3. Zapiec w piekarniku, aż ser się rozpuści.
  4. Podawać z czerwonym winem.

Opis

Prosta przekąska, która udaje elegancką a smakuje niesamowicie. Wspaniałe danie dla osób lubiących ostre smaki różnych serów.

Podobne przepisy

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Łatwy Do 40 min
Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Paluszki z dipem

Łatwy Do 40 min
Paluszki z dipem

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pierniczki

Średni Do 1 godz
Pierniczki

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Łatwy Do 40 min
Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!