2

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
8 Sztuk
Ciabatta
6 Sztuk
ząbek czosnku
8 Sztuk
ser żółty
8 Sztuk
Ser brie pełnotłusty
8 Sztuk
Ser wędzony
4 Sztuki
Rozmaryn
5 Łyżek
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło utrzeć z czosnkiem, solą, pieprzem i rozmarynem.
  2. Posmarować nim kromki pieczywa, na wierzch położyć po plasterku każdego z serów.
  3. Zapiec w piekarniku, aż ser się rozpuści.
  4. Podawać z czerwonym winem.

Opis

Prosta przekąska, która udaje elegancką a smakuje niesamowicie. Wspaniałe danie dla osób lubiących ostre smaki różnych serów.

Podobne przepisy

Sałatka z kakaowym dressingiem

Łatwy Do 3 godz.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Łatwy Do 40 min.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min.

Paluszki z dipem

Łatwy Do 40 min.

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Pierniczki

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!