2

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
8 Sztuk
Ciabatta
6 Sztuk
ząbek czosnku
8 Sztuk
ser żółty
8 Sztuk
Ser brie pełnotłusty
8 Sztuk
Ser wędzony
4 Sztuki
rozmaryn
5 Łyżek
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło utrzeć z czosnkiem, solą, pieprzem i rozmarynem.
  2. Posmarować nim kromki pieczywa, na wierzch położyć po plasterku każdego z serów.
  3. Zapiec w piekarniku, aż ser się rozpuści.
  4. Podawać z czerwonym winem.

Opis

Prosta przekąska, która udaje elegancką a smakuje niesamowicie. Wspaniałe danie dla osób lubiących ostre smaki różnych serów.

Podobne przepisy

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Marynata do karkówki z grilla

Przepis
Łatwy Do 15 min
Marynata do karkówki z grilla

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pomidorkami

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Przepis
Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Paluszki z dipem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki z dipem

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!