Grzanki trzy sery z ziołami i czosnkiem

bartek

Prosta przekąska, która udaje elegancką a smakuje niesamowicie. Wspaniałe danie dla osób lubiących ostre smaki różnych serów.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2416
kcal
Białka
139
gram
Węglowodany
107
gram
Tłuszcze
155
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Prosta przekąska, która udaje elegancką a smakuje niesamowicie. Wspaniałe danie dla osób lubiących ostre smaki różnych serów.
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
8 szt. ciabatta
6 szt. ząbek czosnku
8 szt. ser żółty
8 szt. ser brie pełnotłusty
8 szt. ser wędzony
4 szt. rozmaryn
5 łyżka masło
Przygotowanie
Masło utrzeć z czosnkiem, solą, pieprzem i rozmarynem.
Posmarować nim kromki pieczywa, na wierzch położyć po plasterku każdego z serów.
Zapiec w piekarniku, aż ser się rozpuści.
Podawać z czerwonym winem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2416
kcal
Białka
139
gram
Węglowodany
107
gram
Tłuszcze
155
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.