Grzanka z jajkiem sadzonym i szparagami w szynce
kontakt_2
Szparagi w grzance? Ależ oczywiście! Najlepsze z jajkiem i bekonem ;)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
532
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
39
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szparagi w grzance? Ależ oczywiście! Najlepsze z jajkiem i bekonem ;)
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. kromka chleba razowego
5 łyżka masło
2 szt. jaja l
4 szt. szparagi zielone
4 plaster szynka parmeńska
1 szczyp. sól, pieprz
2 łyżka ketchup kotlin łagodny
Przygotowanie
Kromki chleba posmarować 2 łyżkami masła i wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni, piec około 3-4 minut.
W międzyczasie na rozgrzanym maśle (2 łyżki) usmażyć jajo sadzone, doprawiając szczyptą soli oraz pieprzu.
Szparagi owinąć plastrem szynki, ułożyć na patelni (tej samej co smażyły się jajka), dodać łyżkę masła i zakryć. Dusić około 2-3 minuty.
Na grzance ułożyć jajko, kolejno szparagi i polać ketchupem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
532
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
39
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.