Grzanka z jajkiem sadzonym i szparagami w szynce

kontakt_2
Grzanka z jajkiem sadzonym i szparagami w szynce

0

0 / 0

Szparagi w grzance? Ależ oczywiście! Najlepsze z jajkiem i bekonem ;)

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. kromka chleba razowego

5 łyżka masło

2 szt. jaja l

4 szt. szparagi zielone

4 plaster szynka parmeńska

1 szczyp. sól, pieprz

2 łyżka ketchup kotlin łagodny

Przygotowanie


1

Kromki chleba posmarować 2 łyżkami masła i wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni, piec około 3-4 minut.

2

W międzyczasie na rozgrzanym maśle (2 łyżki) usmażyć jajo sadzone, doprawiając szczyptą soli oraz pieprzu.

3

Szparagi owinąć plastrem szynki, ułożyć na patelni (tej samej co smażyły się jajka), dodać łyżkę masła i zakryć. Dusić około 2-3 minuty.

4

Na grzance ułożyć jajko, kolejno szparagi i polać ketchupem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

532

kcal

Białka

25

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

39

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły