0

Składniki

2 Sztuki
Kromka chleba razowego
5 Łyżek
masło
2 Sztuki
jajka
4 Sztuki
Zielone szparagi
4 Plastry
Szynka parmeńska
1 Szczypta
sól, pieprz
2 Łyżki
ketchup Kotlin łagodny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kromki chleba posmarować 2 łyżkami masła i wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni, piec około 3-4 minut.
  2. W międzyczasie na rozgrzanym maśle (2 łyżki) usmażyć jajo sadzone, doprawiając szczyptą soli oraz pieprzu.
  3. Szparagi owinąć plastrem szynki, ułożyć na patelni (tej samej co smażyły się jajka), dodać łyżkę masła i zakryć. Dusić około 2-3 minuty.
  4. Na grzance ułożyć jajko, kolejno szparagi i polać ketchupem.

Opis

Szparagi w grzance? Ależ oczywiście! Najlepsze z jajkiem i bekonem ;)

Podobne przepisy

Jajka faszerowane z majonezem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jajka faszerowane z majonezem

BUŁECZKI DYNIOWE

Przepis
Średni Do 1,5 godz
BUŁECZKI DYNIOWE

Crêpe z mascarpone i dżemem truskawkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Crêpe z mascarpone i dżemem truskawkowym

Jajka w koszulce na tostach

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajka w koszulce na tostach

Naleśniki z pomarańczami i sosem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z pomarańczami i sosem

Pancakes z twarogiem, bananem i dżemem truskawkowym 100% z ...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pancakes z twarogiem, bananem i dżemem truskawkowym 100% z owoców Extra Gładki

Suflet serowy z dżemem wiśniowym z płatkami róży

Przepis
Średni Do 1 godz
Suflet serowy z dżemem wiśniowym z płatkami róży

Babeczki jajeczne z wędliną i warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babeczki jajeczne z wędliną i warzywami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!