Grzanka z grilla z masłem ziołowym

kontakt_5
Grzanka z grilla z masłem ziołowym

0

2 / 1

Z czym kojarzy się grillowanie? Oczywiście z chrupiącymi grzankami z ziołowym akcentem. Sprawdź przepis na szybką i smaczną przekąskę, która równie dobrze smakuje bez dodatków, jak i w połączeniu z warzywną sałatką lub mięsną propozycją. Wystarczy masło, czosnek, koperek, pietruszka, sól, aby zwykłą bułkę zamienić w niezwykłą zagryzkę.

4

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. bułka typu ciabatta

200 g masło

2 szt. ząbek czosnku

1 szczyp. sól

Przygotowanie


1

Natkę pietruszki oraz koperek siekamy drobno i dodajemy do masła umieszczonego w misce.

2

Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy również do masła. Doprawiamy solą do smaku i mieszamy dokładnie z masłem.

3

Bułki przekrawamy na pół i smarujemy dość grubo masłem ziołowym. Grillujemy bułki kilka minut na małej mocy grilla.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

586

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

45

gram

Tłuszcze

42

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Gluten

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły