Grzanka z grilla z masłem ziołowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_5
![Grzanka z grilla z masłem ziołowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974566830.jpeg&w=3840&q=75)
Z czym kojarzy się grillowanie? Oczywiście z chrupiącymi grzankami z ziołowym akcentem. Sprawdź przepis na szybką i smaczną przekąskę, która równie dobrze smakuje bez dodatków, jak i w połączeniu z warzywną sałatką lub mięsną propozycją. Wystarczy masło, czosnek, koperek, pietruszka, sól, aby zwykłą bułkę zamienić w niezwykłą zagryzkę.
0
2 / 1
Z czym kojarzy się grillowanie? Oczywiście z chrupiącymi grzankami z ziołowym akcentem. Sprawdź przepis na szybką i smaczną przekąskę, która równie dobrze smakuje bez dodatków, jak i w połączeniu z warzywną sałatką lub mięsną propozycją. Wystarczy masło, czosnek, koperek, pietruszka, sól, aby zwykłą bułkę zamienić w niezwykłą zagryzkę.
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. bułka typu ciabatta
200 g masło
2 szt. ząbek czosnku
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Natkę pietruszki oraz koperek siekamy drobno i dodajemy do masła umieszczonego w misce.
Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy również do masła. Doprawiamy solą do smaku i mieszamy dokładnie z masłem.
Bułki przekrawamy na pół i smarujemy dość grubo masłem ziołowym. Grillujemy bułki kilka minut na małej mocy grilla.
Kategorie
Alergeny
Gluten