Grzane piwo z jajkiem

m7
Grzane piwo z jajkiem

0

3.6 / 32

Grzane piwo z żółtkiem to doskonała propozycja na zimowe i jesienne wieczory, która skutecznie rozgrzeje. Jest aromatyczne, słodkie i wyjątkowo kremowe. Połączenie piwa z koglem-moglem, cynamonem i goździkami to świetny wybór, kiedy szukamy naturalnego specyfiku na wzmocnienie swojej odporności.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szcz. cynamon

0.50 l piwo

2 szt. żółtko jaja kurzego

5 szt. goździki

2 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Piwo podgrzać z przyprawami nie dopuszczając do wrzenia

2

Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Naczynie z masą jajeczną stawiamy nad parą i powoli, ciągle ubijając, wlać do niego gorące piwo.

3

Kiedy napój zgęstnieje przelać go do kubków lub szklanek.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły