Grzane piwo z jajkiem
m7
Grzane piwo z żółtkiem to doskonała propozycja na zimowe i jesienne wieczory, która skutecznie rozgrzeje. Jest aromatyczne, słodkie i wyjątkowo kremowe. Połączenie piwa z koglem-moglem, cynamonem i goździkami to świetny wybór, kiedy szukamy naturalnego specyfiku na wzmocnienie swojej odporności.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
448
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
42
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.6 / 32
Grzane piwo z żółtkiem to doskonała propozycja na zimowe i jesienne wieczory, która skutecznie rozgrzeje. Jest aromatyczne, słodkie i wyjątkowo kremowe. Połączenie piwa z koglem-moglem, cynamonem i goździkami to świetny wybór, kiedy szukamy naturalnego specyfiku na wzmocnienie swojej odporności.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szczyp. cynamon
0.50 l piwo
2 szt. żółtko jaja kurzego
5 szt. goździki
2 łyżka cukier
Przygotowanie
Piwo podgrzać z przyprawami nie dopuszczając do wrzenia
Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Naczynie z masą jajeczną stawiamy nad parą i powoli, ciągle ubijając, wlać do niego gorące piwo.
Kiedy napój zgęstnieje przelać go do kubków lub szklanek.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
448
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
42
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.