Grzane piwo z czekoladowym koglem moglem
decomorreno
Piwny eliksir na rozgrzanie chłodną zimową porą? Nic prostszego! Piwo połączone z koglem-moglem tworzy niezwykle aromatyczny, kremowy i mocno rozgrzewający napój. Dodatkowo, według starszego pokolenia, stanowi bardzo dobre lekarstwo na przeziębienie. Koniecznie wypróbuj!
0
5 / 1
Piwny eliksir na rozgrzanie chłodną zimową porą? Nic prostszego! Piwo połączone z koglem-moglem tworzy niezwykle aromatyczny, kremowy i mocno rozgrzewający napój. Dodatkowo, według starszego pokolenia, stanowi bardzo dobre lekarstwo na przeziębienie. Koniecznie wypróbuj!
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
500 piwo
2 szt. żółtka
1 łyżka cukier
30 szkl. czekolada decomorreno do picia o 43% zawartości kakao
0.25 łyżecz. cynamon
Przygotowanie
Żółtka utrzyj z 1 łyżką cukru, dodaj czekoladę do picia, cynamon oraz 1/3 szklanki piwa.
Ubij ponownie.
W rondelku pogrzej piwo, ale nie zagotowuj.
Wlewaj powoli ciepłe piwo do kakaowego kogla mogla, wymieszaj. Przelej grzaniec do 2 kubków.