3

Składniki

2 Szczypty
sól, pieprz
1 Pęczek
Szparagi
200 Gramów
150 Gramów
boczek
4 Szklanki
bulion
0.5 Sztuki
brokuły
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na patelni rozgrzej olej.
  2. Wsyp posiekaną cebulę oraz boczek.
  3. Podsmaż całość.
  4. Wrzuć zielone szparagi i różyczki brokuła.
  5. Wymieszaj i smaż parę minut.
  6. Wsyp opłukaną kaszę gryczaną i wymieszaj składniki.
  7. Wlej bulion - pierwsze 1,5 szklanki.
  8. Gotuj parę minut aż kasza wchłonie bulion.
  9. Następnie znów wlej kolejną porcję.
  10. Gotuj do momentu aż kasza będzie miękka.

Opis

Gryczotto to lekka, zdrowa i szybka wariacja na temat popularnego dania kuchni włoskiej. Światowo, a jednocześnie jak u mamy!

Podobne przepisy

Stek wołowy z kaszą gryczaną

Przepis
Łatwy Do 40 min
Stek wołowy z kaszą gryczaną

Sałatka makaronowa z roszponką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z roszponką

Pieczony makaron z jajkami przepiórczymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pieczony makaron z jajkami przepiórczymi

Muszle faszerowane mięsem mielonym

Przepis
Trudny Do 1 godz
Muszle faszerowane mięsem mielonym

Bigos świąteczny

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Zupa wołowo – pomidorowa z kolankami.

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa wołowo – pomidorowa z kolankami.

FUSILLI CON POLLO E BROCCOLI

Przepis
Łatwy Do 40 min
FUSILLI CON POLLO E BROCCOLI

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!