Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

goodfoodlover
Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

3

0 / 0

Gryczotto to lekka, zdrowa i szybka wariacja na temat popularnego dania kuchni włoskiej. Proponujemy sprawdzony przepis - z boczkiem, brokułami oraz zielonymi szparagami. Światowo, a jednocześnie jak u mamy!

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szczyp. sól, pieprz

1 pęcz. szparagi

200 g lubella kasza gryczana

150 g boczek

4 szkl. bulion drobiowy

0.50 szt. brokuły

1 szt. cebula

1 łyżka olej

Przygotowanie


1

Na patelni rozgrzej olej.

2

Wsyp posiekaną cebulę oraz boczek.

3

Podsmaż całość.

4

Wrzuć zielone szparagi i różyczki brokuła.

5

Wymieszaj i smaż parę minut.

6

Wsyp opłukaną kaszę gryczaną i wymieszaj składniki.

7

Wlej bulion - pierwsze 1,5 szklanki.

8

Gotuj parę minut aż kasza wchłonie bulion.

9

Następnie znów wlej kolejną porcję.

10

Gotuj do momentu aż kasza będzie miękka.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły