3

Składniki

2 Szczypty
sól, pieprz
1 Pęczek
Szparagi
200 Gramów
ingridient
Lubella Kasza gryczana
150 Gramów
boczek
4 Szklanki
bulion
0.5 Sztuki
brokuły
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Na patelni rozgrzej olej.
  2. Wsyp posiekaną cebulę oraz boczek.
  3. Podsmaż całość.
  4. Wrzuć zielone szparagi i różyczki brokuła.
  5. Wymieszaj i smaż parę minut.
  6. Wsyp opłukaną kaszę gryczaną i wymieszaj składniki.
  7. Wlej bulion - pierwsze 1,5 szklanki.
  8. Gotuj parę minut aż kasza wchłonie bulion.
  9. Następnie znów wlej kolejną porcję.
  10. Gotuj do momentu aż kasza będzie miękka.

Opis

Gryczotto to lekka, zdrowa i szybka wariacja na temat popularnego dania kuchni włoskiej. Światowo, a jednocześnie jak u mamy!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!