Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami
goodfoodlover
Gryczotto to lekka, zdrowa i szybka wariacja na temat popularnego dania kuchni włoskiej. Proponujemy sprawdzony przepis - z boczkiem, brokułami oraz zielonymi szparagami. Światowo, a jednocześnie jak u mamy!
3
0 / 0
Gryczotto to lekka, zdrowa i szybka wariacja na temat popularnego dania kuchni włoskiej. Proponujemy sprawdzony przepis - z boczkiem, brokułami oraz zielonymi szparagami. Światowo, a jednocześnie jak u mamy!
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szczyp. sól, pieprz
1 pęcz. szparagi
200 g lubella kasza gryczana
150 g boczek
4 szkl. bulion drobiowy
0.50 szt. brokuły
1 szt. cebula
1 łyżka olej
Przygotowanie
Na patelni rozgrzej olej.
Wsyp posiekaną cebulę oraz boczek.
Podsmaż całość.
Wrzuć zielone szparagi i różyczki brokuła.
Wymieszaj i smaż parę minut.
Wsyp opłukaną kaszę gryczaną i wymieszaj składniki.
Wlej bulion - pierwsze 1,5 szklanki.
Gotuj parę minut aż kasza wchłonie bulion.
Następnie znów wlej kolejną porcję.
Gotuj do momentu aż kasza będzie miękka.