Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami
goodfoodlover
3
0 / 0
0
Gryczotto to lekka, zdrowa i szybka wariacja na temat popularnego dania kuchni włoskiej. Proponujemy sprawdzony przepis - z boczkiem, brokułami oraz zielonymi szparagami. Światowo, a jednocześnie jak u mamy!
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szcz. sól, pieprz
1 pęcz. szparagi
200 gr lubella kasza gryczana
150 gr boczek
4 szkl. bulion drobiowy
0.50 szt brokuły
1 szt cebula
1 łyżka olej
Przygotowanie
1
Na patelni rozgrzej olej.
2
Wsyp posiekaną cebulę oraz boczek.
3
Podsmaż całość.
4
Wrzuć zielone szparagi i różyczki brokuła.
5
Wymieszaj i smaż parę minut.
6
Wsyp opłukaną kaszę gryczaną i wymieszaj składniki.
7
Wlej bulion - pierwsze 1,5 szklanki.
8
Gotuj parę minut aż kasza wchłonie bulion.
9
Następnie znów wlej kolejną porcję.
10
Gotuj do momentu aż kasza będzie miękka.