3

Składniki

2 Szczypty
sól, pieprz
1 Pęczek
Szparagi
200 Gramów
150 Gramów
boczek
4 Szklanki
bulion
0.5 Sztuki
brokuły
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na patelni rozgrzej olej.
  2. Wsyp posiekaną cebulę oraz boczek.
  3. Podsmaż całość.
  4. Wrzuć zielone szparagi i różyczki brokuła.
  5. Wymieszaj i smaż parę minut.
  6. Wsyp opłukaną kaszę gryczaną i wymieszaj składniki.
  7. Wlej bulion - pierwsze 1,5 szklanki.
  8. Gotuj parę minut aż kasza wchłonie bulion.
  9. Następnie znów wlej kolejną porcję.
  10. Gotuj do momentu aż kasza będzie miękka.

Opis

Gryczotto to lekka, zdrowa i szybka wariacja na temat popularnego dania kuchni włoskiej. Światowo, a jednocześnie jak u mamy!

Podobne przepisy

Stek wołowy z kaszą gryczaną

Łatwy Do 40 min
Stek wołowy z kaszą gryczaną

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Łatwy Do 40 min
Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Makaron Pełne Ziarno świdry z orkiszem z mortadelą, pistacj...

Łatwy Do 40 min
Makaron Pełne Ziarno świdry z orkiszem z mortadelą, pistacj...

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!