Gryczane wzmocnienie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Gryczane wzmocnienie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973161204.jpeg&w=3840&q=75)
Super potrawka dla wszystkich zestresowanych, przemęczonych i narzekających na brak koncemtracji. gorąco polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!
0
0 / 0
Super potrawka dla wszystkich zestresowanych, przemęczonych i narzekających na brak koncemtracji. gorąco polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól prowansalskiej
1 szczyp. pieprz
1.50 łyżecz. sos sojowo-grzybowy
1 łyżecz. majeranek
1 szt. por
2 szt. czosnek
1 szt. masło
1 szt. kostka warzywna
0.50 łyżka olej
5 łyżka pietruszki
0.50 łyżka przyprawa jarzynka
30 dag. kasza gryczana
40 dag. pieczarek
Przygotowanie
Umyj pora, pokrój go w talarki i podsmaŻ na oleju z dodatkiem jarzynki.
DokŁadnie umyj pieczarki, pokrÓj na grube plastry i dodaj do pora. SmaŻ aŻ bĘdą lekko chrupkie.
KaszĘ opŁucz na sitku, pod bieŻącą wodą.
Weź duŻy garnek i wymieszja w nim surową kaszĘ z porem, pieczarkami, jarzynką, przyprawami, sosem sojowym i rozgniecionym czosnkiem.
W pÓŁ litra wrzątku rozpuśĆ kostkĘ warzywną. Tym wywarem zalej kaszĘ. Wody powinno byĆ okoŁo centrymetr ponad poziom potrawy.
Rozgrzej piekarnik do 200 c a kaszĘ zagotuj.
Przykryj garnek pokrywka i wŁÓŻ do piekarnika. Kasza powinna piec siĘ nie dŁuŻej niŻ 30 minut. W poŁowie pieczenia dodaj do niej ŁyŻkĘ masŁa.
Danie podawaj posypane natką pietruszki.