Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Zmień nieco swoje typowe śniadanie i wypróbuj nasz przepis na gryczane placuszki z dżemem. Przygotuj mleko, jajka, sodę, sól, cukier, masło, miód i oczywiście mąkę gryczaną. W jednej misce wymieszaj suche składniki, a w drugiej mokre. Następnie połącz je razem, aż do uzyskania gładkiej masy. Smaż placuszki na rozgrzanej patelni. Możesz podawać je z ulubionym dżemem i serkiem.
1 | Opakowanie | ||
150 | Gramów |
Mąka gryczana
|
|
250 | Mililitrów |
mleko
|
|
1 | Sztuka |
jaja L
|
|
1 | Łyżeczka |
soda oczyszczona
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
1 | Łyżka |
cukier
|
|
2 | Łyżki |
masło
|
|
3 | Łyżeczki |
kremowy serek
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |