Gryczane gofry

paulina-danelska
Gryczane gofry

0

0 / 0

Jeśli znudziły Ci się klasyczne gofry, wypróbuj tych z mąki gryczanej. Są równie pyszne i proste w przygotowaniu, a bogatsze o składniki odżywcze: białko, błonnik, witaminy i minerały.

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szkl. mąka gryczana

1 szkl. mleko

1 szt. jajko

0.50 łyżecz. proszek do pieczenia

4 łyżka olej z pestek winogron

1 łyżecz. cukier trzcinowy

1 opak. sok tymbark 100% pomarańcza

Przygotowanie


1

Suche składniki należy razem wymieszać. Następnie dodać olej z pestek winogron, jajko oraz mleko. I już! To gotowe ciasto na przepyszne i zdrowe gofry.

2

Gofrownica musi być dobrze rozgrzana, co usprawni nam szybkość pieczenia.

3

Upieczone gofry można podawać z różnorodnymi dodatkami: owocami, dżemem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

302

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

39

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły