Gruzińskie roladki z bakłażana

EkspertOdKuchni
Gruzińskie roladki z bakłażana

0

0 / 0

Roladki z bakłażana to typowe gruzińskie danie z kremowym nadzieniem, które jest banalnie proste w przygotowaniu i doskonale sprawdzi się w roli smacznej przystawki. Gruzińskie roladki z grillowanego bakłażana w towarzystwie soczystego granatu przypadną do gustu nie tylko wegetarianom, ale i wszystkim miłośnikom ciekawych kompozycji smakowych.

6

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. bakłażan

200 g orzechy włoskie zmielone

0.50 szt. granat

0.50 łyżka olej

2 łyżeczka pasta warzywna łowicz z papryką i czerwoną fasolą

200 g serek twarogowy

Przygotowanie


1

Bakłażana myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie kroimy na podłużne centymetrowe plastry i solimy z obu stron, aby puścił wodę. Całość odstawiamy na 1 godzinę.

2

Zmielone orzechy włoskie łączymy z serkiem twarogowym, dodajemy posiekany czosnek i granat. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

3

Gdy bakłażan odcieknie, przysmażamy go na odrobinie oleju z obu stron, aby był lekko zgrillowany i odkładamy na ręcznik papierowy.

4

Po ostudzeniu na każdy kawałek wykładamy pastę orzechową z granatem. Zawijamy w roladkę i podajemy z pastą warzywną.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły