0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
200 Gramów
mąka
200 Gramów
margaryna zwykła
3 Sztuki
jaja kurze całe
5 Sztuk
gruszka
1 Łyżka
imbir
0.5 Łyżeczki
soda oczyszczona
0.5 Szklanki
cukier puder
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy do niej proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Przesiewamy cukier puder i dodajemy roztrzepane wcześniej jajka. Mieszamy. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę margarynę i imbir. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Gruszki kroimy w plasterki i układamy na cieście przelanym do blachy tak aby plasterki lekko nachodziły na siebie. Pieczemy w 180 C.

Opis

Gruszkowe ciasto z imbirem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!