0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
200 Gramów
mąka
200 Gramów
margaryna zwykła
3 Sztuki
jaja kurze całe
5 Sztuk
gruszka
1 Łyżka
imbir
0.5 Łyżeczki
soda oczyszczona
0.5 Szklanki
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy do niej proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Przesiewamy cukier puder i dodajemy roztrzepane wcześniej jajka. Mieszamy. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę margarynę i imbir. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Gruszki kroimy w plasterki i układamy na cieście przelanym do blachy tak aby plasterki lekko nachodziły na siebie. Pieczemy w 180 C.

Opis

Gruszkowe ciasto z imbirem

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Odwrócone babeczki

Łatwy Do 1 godz
Odwrócone babeczki

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Jabłecznik

Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!