Gruszkowe ciasto z imbirem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Gruszkowe ciasto z imbirem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975517920.jpeg&w=3840&q=75)
Gruszkowe ciasto z imbirem to znakomite ciasto do popołudniowej kawy. Wystarczy kilka składników, aby wykonać ten prosty przepis.
0
0 / 0
Gruszkowe ciasto z imbirem to znakomite ciasto do popołudniowej kawy. Wystarczy kilka składników, aby wykonać ten prosty przepis.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
200 g lubella mąka puszysta uniwersalna
200 g margaryna zwykła
3 szt. jaja kurze całe
5 szt. gruszka
1 łyżka imbir
0.50 łyżecz. soda oczyszczona
0.50 szkl. cukier puder
Przygotowanie
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy do niej proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Przesiewamy cukier puder i dodajemy roztrzepane wcześniej jajka. Mieszamy. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę margarynę i imbir. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Gruszki kroimy w plasterki i układamy na cieście przelanym do blachy, tak aby plasterki lekko nachodziły na siebie. Pieczemy w 180 stopni C do suchego patyczka.