Gruszki w winie

m7
Gruszki w winie

0

0 / 0

pyszny deser dla dorosłych

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 łyżecz. cynamon

2 łyżecz. kandyzowana skórka pomarańczowa

0.75 l winogrona czerwone

4 szt. gruszka

1 szt. cytryna

3 szt. goździki

15 dag. cukier

Przygotowanie


1

Gruszki obrać ze skórki.

2

Cytrynę pokroić w plasterki a potem włożyć ja do garnka z winem. Dodać cukier, goździki(można też cukier waniliowy) i cynamon. Gotować ok. 10 minut.

3

następnie wino przecedzić i włożyć do niego gruszki.

4

Tak aby były całe zakryte.

5

Gotować ok. 10 minut jednak nie przykrywać garnuszka.

6

Wyjąć i położyć na talerzyk.

7

Wino gotować tak długo aż powstanie gęsty syrop, którym będzie można polać gruszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

778

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

189

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły