Gruszki w syropie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Gruszki w syropie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975248629.jpeg&w=3840&q=75)
te gruszki można jeść same bez nieczgo
0
1 / 2
te gruszki można jeść same bez nieczgo
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 kg cukier
0.25 l woda
0.06 l spirytus
350 dag. gruszka
Przygotowanie
1
Syrop gotować 15 minut zbierać co jakiś czas pianę jaka powstaje. Obrane i pokrojone gruszki wkładać do wrzącego syropu i gotować na pół miękko.
2
Przelać do słoików a na dno można wrzucić kilka goździków i pasteryzować.