Gruszki w syropie

m7
Gruszki w syropie

0

1 / 2

te gruszki można jeść same bez nieczgo

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 kg cukier

0.25 l woda

0.06 l spirytus

350 dag. gruszka

Przygotowanie


1

Syrop gotować 15 minut zbierać co jakiś czas pianę jaka powstaje. Obrane i pokrojone gruszki wkładać do wrzącego syropu i gotować na pół miękko.

2

Przelać do słoików a na dno można wrzucić kilka goździków i pasteryzować.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

3223

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

740

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły