0

Składniki

1 Kilogram
cukier
0.25 Litra
woda
0.0625 Litra
spirytus
350 Dekagramów
gruszka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Syrop gotować 15 minut zbierać co jakiś czas pianę jaka powstaje. Obrane i pokrojone gruszki wkładać do wrzącego syropu i gotować na pół miękko.
  2. Przelać do słoików a na dno można wrzucić kilka goździków i pasteryzować.

Opis

te gruszki można jeść same bez nieczgo

Podobne przepisy

Kutia

Średni Ponad 3 godz

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min

Pierniczki

Średni Do 1 godz

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz

Sernik

Łatwy Do 3 godz

Wagonik z makaronu Mini Świderki z czekoladą

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!