Example thumb
0

Składniki

500 Mililitrów
ocet
3 Kilogramy
gruszka
1 Kilogram
cukier
3 Szczypty
cynamon
2 Szklanki
woda
25 Sztuk
goździki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Gruszki obrać, pokroić w ćwiartki i wydrążyć gniazda nasienne.
  2. Cukier zalać octem oraz dwoma szklankami wody, dodać goździki i cynamon, wszystko razem zagotować.
  3. Zalewę ostudzić i zalać nią ułożone w garnku gruszki. Odstawić na cały dzień.
  4. Na następny dzień zlać syrop i zagotować.
  5. Następnie gruszki ułożyć do słoików i zalać ostudzonym syropem.
  6. Zakręcić słoiki i pasteryzować 20-25 minut.

Opis

przepis mojej babci

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!