0

Składniki

500 Mililitrów
ocet
3 Kilogramy
gruszka
1 Kilogram
cukier
3 Szczypty
cynamon
2 Szklanki
woda
25 Sztuk
goździki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gruszki obrać, pokroić w ćwiartki i wydrążyć gniazda nasienne.
  2. Cukier zalać octem oraz dwoma szklankami wody, dodać goździki i cynamon, wszystko razem zagotować.
  3. Zalewę ostudzić i zalać nią ułożone w garnku gruszki. Odstawić na cały dzień.
  4. Na następny dzień zlać syrop i zagotować.
  5. Następnie gruszki ułożyć do słoików i zalać ostudzonym syropem.
  6. Zakręcić słoiki i pasteryzować 20-25 minut.

Opis

przepis mojej babci

Podobne przepisy

Pierniczki

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierniczki

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Makiełki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makiełki

Piernik świąteczny

Przepis
Średni Do 15 min
Piernik świąteczny

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Przepis
Łatwy Do 15 min
PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!