0

Składniki

500 Mililitrów
ocet
3 Kilogramy
gruszka
1 Kilogram
cukier
3 Szczypty
cynamon
2 Szklanki
woda
25 Sztuk
goździki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gruszki obrać, pokroić w ćwiartki i wydrążyć gniazda nasienne.
  2. Cukier zalać octem oraz dwoma szklankami wody, dodać goździki i cynamon, wszystko razem zagotować.
  3. Zalewę ostudzić i zalać nią ułożone w garnku gruszki. Odstawić na cały dzień.
  4. Na następny dzień zlać syrop i zagotować.
  5. Następnie gruszki ułożyć do słoików i zalać ostudzonym syropem.
  6. Zakręcić słoiki i pasteryzować 20-25 minut.

Opis

przepis mojej babci

Podobne przepisy

Pierniczki

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierniczki

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Przepis
Łatwy Do 15 min
PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Przepis
Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!