Gruszki w occie

m7
Gruszki w occie

0

3.1 / 66

przepis mojej babci

6

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


9 porcji

Składniki

500 ocet

3 kg gruszka

1 kg cukier

3 szczyp. cynamon

2 szkl. woda

25 szt. goździki

Przygotowanie


1

Gruszki obrać, pokroić w ćwiartki i wydrążyć gniazda nasienne.

2

Cukier zalać octem oraz dwoma szklankami wody, dodać goździki i cynamon, wszystko razem zagotować.

3

Zalewę ostudzić i zalać nią ułożone w garnku gruszki. Odstawić na cały dzień.

4

Na następny dzień zlać syrop i zagotować.

5

Następnie gruszki ułożyć do słoików i zalać ostudzonym syropem.

6

Zakręcić słoiki i pasteryzować 20-25 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

647

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

157

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły