1

Składniki

4 Kilogramy
gruszka
1 Szczypta
goździki
1 Szczypta
cynamon
1 Szczypta
Wanilia
1 Szklanka
Ocet 10%
1 Szklanka
woda
6 Szklanek
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gruszki obrać i pokroić na ćwiartki
  2. pozostałe składniki zagotować
  3. wrzucić gruszki i gotować 10 minut
  4. gorące przekładać do słoików

Opis

Pyszne słodko-winne gruszeczki według przepisu mojej babci.

Podobne przepisy

Pierniczki

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierniczki

Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Makiełki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makiełki

Piernik świąteczny

Przepis
Średni Do 15 min
Piernik świąteczny

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Przepis
Łatwy Do 15 min
PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!