1

Składniki

4 Kilogramy
gruszka
1 Szczypta
goździki
1 Szczypta
cynamon
1 Szczypta
Wanilia
1 Szklanka
Ocet 10%
1 Szklanka
woda
6 Szklanek
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gruszki obrać i pokroić na ćwiartki
  2. pozostałe składniki zagotować
  3. wrzucić gruszki i gotować 10 minut
  4. gorące przekładać do słoików

Opis

Pyszne słodko-winne gruszeczki według przepisu mojej babci.

Podobne przepisy

Pierniczki

Średni Do 1 godz.

Kutia

Średni Ponad 3 godz.

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz.

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min.

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz.

Sernik

Łatwy Do 3 godz.

Wagonik z makaronu Mini Świderki z czekoladą

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!