1

Składniki

4 Kilogramy
gruszka
1 Szczypta
goździki
1 Szczypta
cynamon
1 Szczypta
Wanilia
1 Szklanka
Ocet 10%
1 Szklanka
woda
6 Szklanek
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gruszki obrać i pokroić na ćwiartki
  2. pozostałe składniki zagotować
  3. wrzucić gruszki i gotować 10 minut
  4. gorące przekładać do słoików

Opis

Pyszne słodko-winne gruszeczki według przepisu mojej babci.

Podobne przepisy

Pierniczki

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierniczki

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Przepis
Łatwy Do 15 min
PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Przepis
Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!