Gruszki marynowane

m7
Gruszki marynowane

1

0 / 0

Świetne są do deserów, ciast itd.

4

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

2 kg gruszka

3 szkl. woda

1 szkl. ocet

1 szkl. cukier

Przygotowanie


1

Gruszki umyć, obrać i wyciąć gniazda nasienne.

2

Wodę ugotować, dodać ocet, cukier, zagotować.

3

Gruszki pokroić w ósemki, włożyć do słoików i zalać gorącą zalewą.

4

Słoiki zakręcić.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

104

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

25

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły