1

Składniki

2 Kilogramy
gruszka
3 Szklanki
woda
1 Szklanka
ocet
1 Szklanka
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gruszki myjemy,obieramy,wybieramy środki.
  2. Wodę gotujemy,dodajemy ocet,cukier,zagotowujemy.
  3. Gruszki kroimy w ósemki,wkładamy do słoików,zalewamy gorącą zalewą.
  4. Słoiki zakręcamy.

Opis

Świetne są do deserów,ciast itd.

Podobne przepisy

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Pierniczki

Średni Do 1 godz
Pierniczki

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz
Sałatka makaronowa z mango

Sernik

Łatwy Do 3 godz
Sernik

Wagonik z makaronu Mini Świderki z czekoladą

Łatwy Do 40 min
Wagonik z makaronu Mini Świderki z czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!