Gruszki marynowane
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Gruszki marynowane](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975975951.jpeg&w=3840&q=75)
Świetne są do deserów, ciast itd.
1
0 / 0
Świetne są do deserów, ciast itd.
4
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
20 porcji
Składniki
2 kg gruszka
3 szkl. woda
1 szkl. ocet
1 szkl. cukier
Przygotowanie
1
Gruszki umyć, obrać i wyciąć gniazda nasienne.
2
Wodę ugotować, dodać ocet, cukier, zagotować.
3
Gruszki pokroić w ósemki, włożyć do słoików i zalać gorącą zalewą.
4
Słoiki zakręcić.