Inspiracja Adobe Stock
0
Średnia: 1 (głosów: 1)

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
majeranek
1 Sztuka
Wieprzowina golonka ze skórą
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
seler
5 Sztuk
liść laurowy
5 Sztuk
ziele angielskie
2 Sztuki
ząbek czosnku

Dodatkowo

1 Sztuka
kiełbasa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Groch myjemy i moczymy w zimnej wodzie przez całą noc.
  2. Na golonce, warzywach i namoczonym grochu razem z wodą, w której się moczył wstawiamy wywar, dodajemy ziele i liść laurowy, gotujemy około 3 godzin na małym ogniu do miękkości. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.
  3. Zupę możemy podać z makaronem. Można też ugotować z kiełbasą.

Opis

Prosta, pyszna zupa.

Podobne przepisy

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Flaki wołowe z pieczarkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Flaki wołowe z pieczarkami

Zupa minestone

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Żurek na własnym zakwasie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żurek na własnym zakwasie

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Przepis
Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Zupa z czerwonej fasoli

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Zupa z czerwonej fasoli

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!