Example thumb
1

Składniki

0.5 Kilograma
Groch suchy
2 Łyżeczki
majeranek
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
7 Sztuk
ziemniaki
2 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
kostka rosołowa
1 Sztuka
Kość wieprzowa
1 Sztuka
włoszczyzna
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Wlewamy wodę do garnka. Dodajemy marchew, seler i por. Dosypujemy vegetę i wkładamy kość ze schabu. Gotujemy i dodajemy kostkę bulionową. Gdy mięso z kości będzie już miękkie dosypujemy groch. Kość wyjmujemy i wykrajamy z niej mięso i wrzucamy ponownie do garnka. Dodajemy do zupy ziele angielskie i liście laurowe.
  2. Kiedy groch będzie na wpół miękki dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Pod koniec gotowania doprawiamy majerankiem.

Opis

Grochówka mojej babci

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!