Grochówka mojej babci

m7
Grochówka mojej babci

1

2.3 / 12

Poznaj przepis na grochówkę jak u babci, czyli pomysł na smaczną, aromatyczną i sycącą zupę dla całej rodziny. To proste danie, które przenosi nas w czasie do smaków dzieciństwa i rodzinnych wspomnień. Połączenie grochu, ziemniaków, marchewki, selera, pora, schabu i aromatycznych przypraw z pewnością przypadnie do gustu fanom tradycyjnych potraw. Życzymy smacznego!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

0.50 kg groch suchy

2 łyżeczka majeranek

1 łyżeczka przyprawa typu vegeta

7 szt. ziemniaki

2 szt. liść laurowy

3 szt. ziele angielskie

1 szt. kostka rosołowa

1 szt. kość wieprzowa

1 szt. włoszczyzna

Przygotowanie


1

Wlewać wodę do garnka. Dodać marchew, seler i por. Dosypać vegetę i włożyć kość ze schabu. Następnie dodać kostkę bulionową.

2

Gdy mięso z kości będzie już miękkie dosypać groch. Kość wyjąć i wykroić z niej mięso i wrzucić ponownie do garnka. Dodać do zupy ziele angielskie i liście laurowe.

3

Kiedy groch będzie na wpół miękki dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Pod koniec gotowania doprawić majerankiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły