1

Składniki

0.5 Kilograma
Groch suchy
2 Łyżeczki
majeranek
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
7 Sztuk
ziemniaki
2 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
kostka rosołowa
1 Sztuka
Kość wieprzowa
1 Sztuka
włoszczyzna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wlewamy wodę do garnka. Dodajemy marchew, seler i por. Dosypujemy vegetę i wkładamy kość ze schabu. Gotujemy i dodajemy kostkę bulionową. Gdy mięso z kości będzie już miękkie dosypujemy groch. Kość wyjmujemy i wykrajamy z niej mięso i wrzucamy ponownie do garnka. Dodajemy do zupy ziele angielskie i liście laurowe.
  2. Kiedy groch będzie na wpół miękki dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Pod koniec gotowania doprawiamy majerankiem.

Opis

Grochówka mojej babci

Podobne przepisy

Żurek na własnym zakwasie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żurek na własnym zakwasie

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Barszcz świąteczny

Przepis
Średni Do 40 min
Barszcz świąteczny

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Barszcz biały

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Barszcz czerwony tradycyjnie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony tradycyjnie

Rosół

Przepis
Średni Do 1 godz
Rosół

Rosół z krajaneczką

Przepis
Średni Do 40 min
Rosół z krajaneczką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!