1

Składniki

0.5 Kilograma
Groch suchy
2 Łyżeczki
majeranek
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
7 Sztuk
ziemniaki
2 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
kostka rosołowa
1 Sztuka
Kość wieprzowa
1 Sztuka
włoszczyzna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wlewamy wodę do garnka. Dodajemy marchew, seler i por. Dosypujemy vegetę i wkładamy kość ze schabu. Gotujemy i dodajemy kostkę bulionową. Gdy mięso z kości będzie już miękkie dosypujemy groch. Kość wyjmujemy i wykrajamy z niej mięso i wrzucamy ponownie do garnka. Dodajemy do zupy ziele angielskie i liście laurowe.
  2. Kiedy groch będzie na wpół miękki dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Pod koniec gotowania doprawiamy majerankiem.

Opis

Grochówka mojej babci

Podobne przepisy

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Barszcz biały

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Rosół

Przepis
Średni Do 1 godz
Rosół

Rosół z krajaneczką

Przepis
Średni Do 40 min
Rosół z krajaneczką

Grzybowa jak u babci

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Grzybowa jak u babci

Ogórkowa z nutą koperku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Zupa minestone

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!