Grochówka mojej babci
m7
Poznaj przepis na grochówkę jak u babci, czyli pomysł na smaczną, aromatyczną i sycącą zupę dla całej rodziny. To proste danie, które przenosi nas w czasie do smaków dzieciństwa i rodzinnych wspomnień. Połączenie grochu, ziemniaków, marchewki, selera, pora, schabu i aromatycznych przypraw z pewnością przypadnie do gustu fanom tradycyjnych potraw. Życzymy smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
289
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
51
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
2.3 / 12
Poznaj przepis na grochówkę jak u babci, czyli pomysł na smaczną, aromatyczną i sycącą zupę dla całej rodziny. To proste danie, które przenosi nas w czasie do smaków dzieciństwa i rodzinnych wspomnień. Połączenie grochu, ziemniaków, marchewki, selera, pora, schabu i aromatycznych przypraw z pewnością przypadnie do gustu fanom tradycyjnych potraw. Życzymy smacznego!
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
0.50 kg groch suchy
2 łyżecz. majeranek
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
7 szt. ziemniaki
2 szt. liść laurowy
3 szt. ziele angielskie
1 szt. kostka rosołowa
1 szt. kość wieprzowa
1 szt. włoszczyzna
Przygotowanie
Wlewać wodę do garnka. Dodać marchew, seler i por. Dosypać vegetę i włożyć kość ze schabu. Następnie dodać kostkę bulionową.
Gdy mięso z kości będzie już miękkie dosypać groch. Kość wyjąć i wykroić z niej mięso i wrzucić ponownie do garnka. Dodać do zupy ziele angielskie i liście laurowe.
Kiedy groch będzie na wpół miękki dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Pod koniec gotowania doprawić majerankiem.